krpan in druščina postani član

Naslov teme: Predlog za dodatek k bontonu: " ...hvala že vnaprej!"

4864  27.09.2012 - 16:21h / Ostalo / Avtor: novinc / 645 / 6

V izogib nestrpnim reakcijam, kot je bila v včerajšnji temi o cigaretah Krpanova (neosnovana, saj ne tičijo vsi cel dan za računalnikom!!!) predlagam dodatek k bontonu, da se vsako vprašanje zaključi s klavzulo: "Lep pozdrav in hvala že vnaprej!" in da se teme ne obremenjuje s končnim odgovorom "Hvala lepa!

 

Namreč: naknadno zahvaljevanje sicer odraža spraševalčevo lepo vzgojo, žal pa obenem dodatno jemlje čas bralcem teme in obremenjuje že tako šibek server klepetalnice. Tako pa bi počili dve muhi na en mah!

 

Lep pozdrav vsem in hvala že vnaprej, če boste predlog upoštevali!

 

PS Je pa res, da se bo potem število obiskov zmanjšalo - če morda to kaj vpliva na poslovni ugled gostitelja?

 

Martin Krpan - 27.09.2012 - 19:20

Zanimiv predlog :), demokratična razprava.

 

Po VELIKIH TISKANIH VPRAŠANJIH, po izpostavljanju pri naslovu NUJNO, po drugih "izpadih" :))), si včasih tisti, ki "garamo" v tej klepetalnici brezplačno (in to ni samo "naša ekipa"), včasih zaslužimo tudi... hvala ali hvala vnaprej.

 

Mene osebno nič ne moti, če kdo včasih zapiše v posebnem odgovoru HVALA. Vam pa priporočam, da si zgoraj "nastavite" s klikom "Odpri vse odgovore" in ne boste imeli probleme s klikom, mi pa tudi ne z številom obiska (ta namreč že 12 mesecev le... raste :)).

 

P.S. Besedica "hvala" je le odraz splošne kulture posameznika. In če je potrebno, bom to še včasih posebej ponovno izpostavil. Hvala ... za razumevanje :).

društvo - 28.09.2012 - 07:26

Vsak koristen nasvet oziroma priporočilo je zelo dobrodošlo, ko ugotoviš, da potrebuješ pri svojem delu še dodaten nasvet oziroma priporočilo še nekoga drugega.

 

Beseda hvala je najmanj kar lahko narediš, če nekdo s svojim mnenjem ali priporočilom pripomore k temu, da svoje delo opravljaš korektno in pravilno.

 

Vsi , ki  sodelujejo pri izmenjavi izkušenj na področju računovodsva in financ na tem portalu si za svoje delo in trud "zaslužijo" vsaj besedo "hvala" 

 

 

 

 

novinc - 28.09.2012 - 09:58

No, društvo, kaj pa meniš o mojem predlogu?

društvo - 30.09.2012 - 19:43

Z nim se kot sem zapisala ne strinjam. Vsaka pomoč si zasluži vsaj besedo hvala za katero že od nekdaj velja, da "ne trga žepov"

Lp

novinc - 01.10.2012 - 14:33

No, če bi izrecno zapisal, da se ne strinjaš, te ne bi še enkrat spraševal.

 

Namreč v čem se razlikuje hvaležnost, če jo izraziš že vnaprej (moj predlog, če si morda spregledal) ali pa če samo zanjo še enkrat bremeniš forum?

Če v neki debati na koncu opaziš odgovor prvega spraševalca, namreč (ne da bi ga odprl) ne moreš vedeti, če je samo rekel hvala ali še kaj sprašuje. Racionalnost pa tudi nekaj velja.

Pa lp.

MArina - 28.09.2012 - 12:00

Novinc, mi je všeč vaš predlog, ga bom kar uporabila, ko bom kaj spraševala.