krpan in druščina postani član

Naslov teme: IZPLAČILO ZA NAZAJ -SODNA PORAVNAVA

4852  27.09.2012 - 09:27h / Dohodnina / Avtor: LILA / 520 / 3

Prvič se srečujem s tem in prosim za pomoč, potrditev:

 

Vrsta dohodka 1098, REK1

Analitika 1101

1.Obračunajo se vsi prispevki-kot pri plači

2.DOHODNINA pa je drugače:

Če se dohodek iz zaposlitve, ki se všteva v davčno osnovo, izplača za več mesecev skupaj, se v skladu s petim odstavkom 127. člena ZDoh-2 akontacija dohodnine izračuna od celotnega izplačila navedenega dohodka, po povprečni stopnji dohodnine od enomesečnega dohodka. Za ugotovitev povprečne stopnje dohodnine od enomesečnega dohodka, se prejeti dohodek, ki se nanaša na več mesecev, razdeli na toliko enakih delov, na kolikor mesecev se nanaša, vendar ne več kot 12 mesecev. To pomeni, da se v opisanem primeru od celotnega izplačila, dogovorjenega po izvensodni poravnavi, izračuna akontacija dohodnine po povprečni stopnji, za ugotovitev katere se dohodek razdeli največ na 12 mesecev.

3.Naredima en obračun za vse mesece skupaj?

4.Kako pa je z urami, se vnese seštevek vseh delovnih ur na katero se nanša sodna poravnava?Namreč tega v programu ni in moram programerju dati napotke.

5.Kaj pa poročanje na m4/m8??

 

hvala za pomoč, lp

Matjaž K - 28.09.2012 - 10:18

"3.Naredima en obračun za vse mesece skupaj?"

 

Da.

 

Glede šifre vrste dohodka v zbirnem REK menim, da je sodna porvanava v enakem "rangu" kot sodna odločba => šifra 1095 - Izplačilo plač po sodni odločbi

 

"4.Kako pa je z urami, se vnese seštevek vseh delovnih ur na katero se nanša sodna poravnava?Namreč tega v programu ni in moram programerju dati napotke."

 

Za REK so ure "itak" nerelevantne (ker se ne vnašajo). Kar pa zadeva vnosu ur v vaš program za obračun plač pa velja: PŽP (po želji in potrebi) - v zvezi s tem glejte tudi koment. k tč. 5 vašega vprašanja.

 

 

"5.Kaj pa poročanje na m4/m8??"

 

Seveda. In to ne v M4 leta izplačila, temveč popravki M4 za vsa tista leta, na katere se izplačilo nanaša. Ker se M4 (in popravki M4) ponavadi izdelujejo/tvorijo na podlagi podatkov iz programa za obračun plač, je torej smiselno, da v program "klofnete" tudi število ur, na katere se izplačilo nanaša, tako da bo program te ure in na te ure vezane zneske za potrebe tvorjenja popravkov M4 lahko "razfrcal" po posameznih letih.

 

lp 

najemna pogodba - 29.09.2012 - 19:27

hvala!!!!!!!!lp

sodna poravnava - 29.09.2012 - 19:35

1rek 1-1095-izplačilo plač po sodno odločbi

         -1098 izplačilo plač za daljše časovno obdobje(npr.letni poračun plač, poračun plač po

                   izvensodni! poravnavi )

 

lp