krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zastaralni rok

4749  21.09.2012 - 00:23h / Drugi davki in takse / Avtor: Pia / 53 / 2

Stranki smo lani avgusta prenehali z vodenje knjig. Stranka je odpoved dala nam, razlog pa je bil v razhajanju mnenj glede tolmačenja določenih zakonov (preveč so delali packarije, mi jih pa nismo hoteli blagosloviti). Zadnjega računa nam seveda niso plačali. Po primopredaji, ki smo jo naredili z njihovo novo računovodkinjo ni bilo nobenih vprašanj več iz njihove strani.

Ko smo jih ponovno spomnili na njihov dolg, so nam  zagrozili, da nas bodo tožili, ker nismo poknjižili vseh plačil, itd. Na vse očitano lahko zatrdim, da smo delo opravili strokovno in natančno, seveda kolikor je bilo možno iz predložene dokumentacije.

Zanima me kolikšen je zastaralni rok, da lahko še vložijo tožbo, saj nimamo časa za jajcanja okrog odvetnikov in sodišč?

JG - 21.09.2012 - 10:04

Glede na primopredajni zapisnik Zbornice rač. servisov ima stranka možnost 3 dni od podpisa Prim. zapisnika podati pripombe.

 

 

JELKA - 25.09.2012 - 06:51

Mene pa zanima, če obstaja kje kakšen vzorec primopredajnega zapisnika. Pravkar sem na tem da prevzemam računovodstvo nekega podjetja.