krpan in druščina postani član

Naslov teme: obračun ddv

4748  20.09.2012 - 20:20h / DDV / Avtor: tilen / 124 / 1

Postali smo davčni zavezanci z SI številko (promet nad 25.000,00 eur). Sedaj se mi poraja vprašanje ali smo dolžni oddajati mesečni ali trimesečni obračun ter kdaj se moram prijaviti na dursu, da izvajam storitev po 76.a členu?

Zeleni Jurij - 20.09.2012 - 22:51

89. člen

(davčno obdobje)

[...]

(3) Za davčnega zavezanca, ki pridobi identifikacijsko številko za DDV je, ne glede na vrednost pričakovanega prometa, prvih 12 mesecev davčno obdobje koledarski mesec.

[...]

 

92.a člen

(obdobje poročanja, predložitev in vsebina poročila o dobavi blaga in storitev po 76.a členu tega zakona)

(1) Davčni zavezanec, ki opravlja dobave blaga ali storitev,za katere je prejemnik plačnik DDV v skladu s 76.a členom tega zakona sestavi poročilo o teh dobavah za koledarski mesec.

(2) Davčni zavezanec iz prejšnjega odstavka mora davčnemu organu predložiti poročilo o dobavah do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku koledarskega meseca. Davčni zavezanec mora predložiti poročilo za koledarski mesec, v katerem je opravil zadevne dobave, ali v katerem mora popraviti podatke o zadevnih dobavah iz peteklih obdobij.

(3) V poročilu iz prvega odstavka tega člena mora izkazati naslednje podatke:

a) številko, pod katero je identificiran za namene DDV in pod katero je opravil dobavo blaga ali storitev, za katero je prejemnik plačnik DDV v skladu s 76.a členom tega zakona;

b) številko, pod katero je identificiran prejemnik teh dobav;

c) za vsakega prejemnika, kateremu je bila opravljena taka dobava, skupno vrednost teh dobav, brez DDV.

(4) Poročilo iz prvega odstavka tega člena davčni zavezanec predloži v elektronski obliki.