krpan in druščina postani član

Naslov teme: Poziv - DURS

4376  28.08.2012 - 15:05h / DDPO / Avtor: val4 / 75 / 3

Štirje delavni fantje vsi imajo družine, ki so  redno zaposleni  bodo svoj prosti čas ponucali, da  kaj zaslužijo pa, ne bi radi delali na črno. Odločili so se, da si bodo vsak odprli svoj popoldanski s.p. Za vse štiri smo vložili obračun predvidene akontacije,.... Ker bodo ob pričetku stroški večji smo napovedali, da bodo prve mesece poslovali brez dobička oz. bo  O.

Sedaj pa  DURS zahteva pojasnilo zakaj O, zakaj vsi O? V vsej svoji  praksi ne pomnim,  da bi bila predvidena akontacija problem.  Kam to pelje, na čigavem zelniku je zrasla ideja, da se tu komplicira? Enostavno sem zgrožena!

 

Lep dan,                

Martin Krpan - 28.08.2012 - 20:06

Bom zapisal, kaj si mislim, tako da ne boste mislili, da se hecam. Če pa ne bi pomagalo, pa mi javite in vam pošljem še moj kij, da dotičnega brdavsa po betici kresnete in se jim bodo "napovedi" zdelo bolj realne.

 

Moj dopis bi bil "precej enostaven":

 

Spoštovani,

 

na podlagi vašega zaprosila vam podajamo informacijo, da so predloženi podatki glede višine akontacij za XY sestavljeni na osnovi trenutnih tržnih razmer in pričakovanj nosilcev dejavnosti.

 

V kolikor nam lahko vi zagotovite, da boste Vi s svojim delovanjem nosilcem dejavnosti zagotovili višje prihodke, nam prosim sporočite, na kateri naslov in za kakšne vrste transakcij naj izstavimo dodatne račune, da bodo bilance lepše izgledale.

 

S spoštovanjem,

 

korektni davkoplačevalec XY.

Rebeka - 28.08.2012 - 20:17

Zdravo!

Tale dopis mi je pa res zelo všešč. (še kakšnih  vsaj 100 takih) pa bi jim mogoče kaj "zacingljalo!)

lp

Beki

Rena - 31.08.2012 - 09:58

Dopis je res posrečen in za nekaj primerov uporaben.

4-fantje bi nekaj zaslužili, torej bodo imeli dobiček-zaslužek. Ni logično, da bi si nakopali obveznosti in delali za nič. Še mačke se zastonj ne g....

Za take, ki bi se šli malo za hec, bi zakonodajalec moral uzakonit neko novo organizacijsko obliko. Res pa je, da

proba lahko vsak.

Lp