krpan in druščina postani član

Naslov teme: koliko odškodnine v zameno za odpovedni rok?

3703  02.07.2012 - 14:18h / Ostalo / Avtor: odškodnina / 105 / 7

Delodajalec mi ponuja odškodnino, če se odpovem odpovednemu roku in takoj grem. Ali je odškodnina enaka mesečni plači za vsak mesec odpovednega roka?

Iza - 02.07.2012 - 14:24

A vi bi za nič dela kar 100% plačo?!

odškodnina - 02.07.2012 - 14:32

Ja saj bi mi tako ali tako pripadala, če bi delala..., se pravi zahtevam nižjo? Ali ima kdo izkušnje kakšen delež bi lahko uveljavljala?

Opa Zovalec - 02.07.2012 - 14:32

Odškodnina je praviloma stvar dogovora. Mesečna plača je za delavca korektni dogovor, ne spreglejte pa, da do poteka odpovednega roka ne morete na borzo in si morate sami plačati vse dajatve. Predvidevam, da gre za odpoved iz poslovnih razlogov.

odškodnina - 02.07.2012 - 14:48

Res gre za odpoved iz poslovnih razlogov. Predvidevam, da bi v primeru, če se dogovorim za izplačilo bruto odškodnine, delodajalec v mojem imenu poravnal davke in prispevke, meni pa izplačal ostanek odškodnine (kot neto). Verjetno takrat tudi ni več relevanten odpovedni rok, saj ga v primeru izplačila odškodnine najbrž ni (delodajalec se me pred odkriža, jaz pa grem prej na Zavod)?? Ali se motim?

Opa Zovalec - 03.07.2012 - 09:02

Da, motite se. Če se odpoveste odpovednemu roku se lahko na borzi prijavite šele po poteku "fiktivnega" odpovednega roka. Delodajalec vam za čas, ko niste zaposleni pri njem ne more plačati prispevkov, zato jih plačate sami. Možna rešitev je v "antidatiranju" odpovednih dokumentov, ampak potem vam ne pripada nobena odškodnina, saj ste "odpovedni rok" oddelali. Pa še za ponarejanje uradnih listin (kaznivo dejanje) vaju lahko kdo osumi...

silva - 03.07.2012 - 21:56

na zavodu to nikakor ne gre skozi. Delavko smo morali zaposliti nazaj do izteka odpovednega roka. Ne sme biti prekinjeno delovno razmerje ------ od delodajalca gre  direktno na zavod.Izplačali smo ji v tem času odškodnino, pa je ne bi rabili. Je bilo kar je bilo. To je naša izkušnja. Pozanimajte se na zavodu, da ne boste zaposlovali nazaj , kot smo morali mi.

lp

žohar - 27.09.2012 - 13:25

no jaz pa sem se ravno prijavil na zavod dober mesec pred iztekom roka, sem prej šel na zavod s kopijo odpovedi vprašat pa niso nč rekli da bi bil problem - njihov univerzalni odgovor na vsa vprašanja je: "ko vas delodajalec odjavi iz zavarovanja ste naslednji dan prijavljeni kot brezposelna oseba" več tam res ne izveš

noja prstavl so še da kam se mi mudi ????!!!!!!!!!!

zdaj moram na odločbo zavoda čakat 1 mesec

in če je res kar tu pravte me bo feršlag ko bojo pogruntal da neki ne štima al kaj?

men delodajalec pa še nč ni dal ker pač ni dnarja češ pejd na zavod boš saj tam neki dobil

pa na kaj se pol davek plača če mi za oškodnino ponuja računalnik?