krpan in druščina postani član

Naslov teme: Preplačilo akontacij DOHDEJ

3285  04.06.2012 - 16:24h / Dohodnina / Avtor: Zoja / 146 / 4

Pozdravljeni,

Imela sem zanimiv pogovor z stranko (popldanski s.p.):

V letu 2011 je imela preplačilo akontacij davka iz dohodka (ker je imela izgubo).

Jaz sem ji rekla da bo preplačilo prejela na TRR s.p. v tridesetih dneh po oddaji davčnega obračuna.

Ker tega ni prejela je počakala na informativni izračun dohodnine, jasno, tudi tukaj ni nič napisano v vrstici 2100.

Klicala je na DURS in je dobila pojasnilo da ker je ona popoldanski s.p. mora dati zahtevek za vračilo preveč nakazanih akontacij in da to sploh ni dohodnina? Sedaj me bega samo to da nisem slišala da je potrebno oddajati zahtevka za vračilo...

Ali sem kaj spregledala?

Kako je pri vas?

Hvala za mnenja....

Prva Brina - 04.06.2012 - 17:03

Po moje nisi nič spregledala, le na dursu velikokrat spregledajo zakonska določila in delajo oziroma komentirajo kot se jim zazdi. Pregledat je treba kartico (če se boš iz nje kaj znašla), mogoče so kaj pobotali.

LP

Zoja - 04.06.2012 - 18:15

Hvala Brina. Do kartic nimam več dostopa ker je gospa od 1.1. prevzela sama računovodstvo ("itak je vs čist enostaven, dobiš dober program pa je..."). Mislim pa da ni imela nič kaj odprtih za pobot, tudi DDV zavezanka ni.. Me je pa klicala ker so ji na davčni naročili naj odda zahtevek in me zdej kritizira da sem jaz pozabila oddati zahtevek ko sem oddala davčno napoved... pa kaj čmo, vem da mi bo naredila tako slabo reklamo pa nič ne morem pomagat...Referenta na davčni že ve...

zvezdica - 05.06.2012 - 13:41

Zagotovo ni treba oddajati zahtevka, vrnejo avtomatsko (potrjeni primeri). Je pa možno, da so ji nakazali na osebni račun.

lmao - 09.07.2012 - 23:10

Pozdravljeni, prosil bi vas za odgovor v zvezi s podobnim vprasanjem kot je zgoraj. Tudi sam bi moral prejeti vracilo preplacane akontacije iz dopolnilne dejavnosti - s.p., ki jo imam zraven redne zaposlitve, saj je le-ta imela izgubo. Napoved je bila vlozena normalno v odprtem roku. Iz dohodniske odlocne ni razvidno vracilo preplacane akontacije, pravtako pa do danes nisem dobil nobenega nakazila bodisi na osebni, bodisi na poslovni TRR. Zanima me, kaj naj storim? Do dursa pa nimam odprte nobene terjatve. Hvala za odgovor.