krpan in druščina postani član

Naslov teme: DURS POŠILJA GROŽNJE

2749  02.05.2012 - 11:35h / Ostalo / Avtor: elči / 78 / 7

Durs pošilja grožnje mojim, nekaterim, strankam in sicer , da so dolžne in bo prišlo do izterjave, če ne bodo poplačale svojih obveznosti, čeprav plačujejo vse v rokih, durs napiče kar neke zneske, da so neplačani.

 

Kaj storite vi v takih primerih, ker vemo, da so njihove e-kartice katastrofalne.

Stranke so vse ogorčene, češ da imajo vse plačano.

Ko kličem na durs, običajno ne dobim nikogar, ali pa se me podajajo po telefonu,

Ko končno dobim odgovorno referentko, mi ta svetuje, da je najboljše, da se vse poplača-preplača  in da, ko bodo enkrat e-kartice v normalnem stanju( to traja že skorej eno leto), se bo višek denarja nekje prikazal!!??, halooo, kako naj pa jaz to mojim strankam razložim, ker imajo že brez tega težave z likvidnostjo.

Hvaležna bom za vsak nasvet ali izkušnjo.

 

hvala in lep preostanek praznika

aNI - 02.05.2012 - 14:37

Da tudi jaz sem imela pred prazniki primer, ko je stranka dobila opomin za DDV cca 50,00 EUR, za prispevke pa male zneske, vse naj bi izhajalo iz  zamudnih obresti. Vic je v tem, ker stranka res nikoli (nikoli!!!) ne zamudi s plačilom. Če DDV zapade 30. ali 31. in to pride na soboto ali nedeljo je DDV plačan vedno prej. Prispevke od plač pa plača tudi vedno na isti dan kot plače.

 

Imela sem srečo in dobila referentko v Ljubljani, pregledali sva kartice in ugotovili, da je res tako. Še isti dan je te obresti pobrisala, brez pismenega zahtevka.

 

No sedaj pa k dejstvu kako je program načaral obresti. Stranka plača 28., obremenitev nastane 31. v mesecu.

Ker program 28. ni našel bremenitve, je knjižil plačilo na nerazporejeno. Ko pa je našel bremenitev, je poknjižil plačilo, to pa ni nujno, da je našel 31., ampak lahko šele 4. naslednji mesec. Zato je za dneve od 31. do 4. obračunal obresti. Stranke moramo same preveriti, če so obresti pravilno izračunane. Halo ..........!!!

 

Moram pa pohvaliti referentko, ki je bila zelo prijazna, kljub temu, da ona ni bila nič kriva.  

Marta - 02.05.2012 - 15:45

"Če DDV zapade 30. ali 31. in to pride na soboto ali nedeljo je DDV plačan vedno prej"

plača se zadnji dan ko se pri DURSu dela (nevem sicer koliko delajo - ampak tako so si napisali zakon)

kr\'ena - 03.05.2012 - 09:13

Mene pa zanima, na kakšen način usklajujete stanje z DURS-om? Vračila DDPO, DDV praviloma prihajajo na TRR zavezancev v drugačnih zneskih, kot kažejo naše kartice. Vse kartice do 30.9.2011 smo imeli usklajene, zdaj pa teh kartic res ne znam brat (beri: ne najdem plačil oziroma so le-ta nekajkrat preknjižena) + neupravičeno zaračunavanje zamudnih obresti. Gre za zavezance, ki imajo več vrst davkov. Klicala sem že na DURS, referentke se nas znebijo s posredovanjem telefonske številke ali e.naslova URS-a.

Preko posredovanega e.maila sem dobila že dva pozitivna odgovora, s tem da sem jih na pladnu prinesla, kje imajo zaknjiženo. Ustavilo pa se je tam, kjer  sama res ne znam razbrat njihovih knjižb.

 

Kakšne izkušnje?

J.J. - 03.05.2012 - 09:29

Tudi pri nas smo imeli iste primere. Stranka, ki vse redno plača, je tik pred prazniki dobila opomin pred izvršbo, rok plačila TAKOJ !?!?

Ker je šel lastnik na morje za počitnice, smo ostali postavljeni pred dejstvo, saj v 2 dneh, kolikor nam je ostalo, nikakor nismo uspeli priklicati nikogar v Murski Soboti. Potem smo posredovali ugovor pismeno na e-naslov, pa zopet nič. Kako boli, če si tako nemočen. Še kdo kakšno izkušnjo?

Do danes še nič.....niti na telefon, niti na e-mail....

ikra - 03.05.2012 - 09:35

seveda, tudi sama in še nekaj mojih strank smo dobili opomin pred začetkom davčne izvršbe, vsi plačujemo na valuto in redno poravnavamo obveznosti, po podatkih po e-kartici ni dolga, a smo prejeli opomine. DURS-a ni  bilo možno priklicati, če pa se je že kdo javil, pa so bile vse linije v računovodstvu zasedene, po mailu prav tako ni bilo nikakršnega odgovora, tako, da bom sedaj s priporočeno pošiljko poslala ugovor, katastrofa

ANDREJA - 03.05.2012 - 15:13

IMAM ISTE TEŽAVE, KOT VSI V SLOVENIJI. MENE ZANIMA ALI JE KDO ODGOVOREN V TEJ LJUBI DOMOVIMI SLOVENIJI ZA KAOS, KI JE NASTAL PO 30.09.2011. DO TEDAJ SMO VSE USKLAJEVALI Z OBMOČNIMI IZPOSTAVAMI. SEDAJ IMAMO TAKE E-KARTICE, KI JIH NE ZNA NIHČE PREBRAT.

NA OBMOČNI IZPOSTAVI SEM USKLADILA STANJE - ENAKO MOJEMU PONJIŽENEMU STANJU.

OPOMIN PRED ZAČETKOM DAVČNE IZVRŠBE IZKAZUJE ČISTO DRUGO STANJE - SRANJE.

 

Martin Krpan - 04.05.2012 - 08:46

Verjetno je to povezano z mojim blogom :)

 

http://www.davkoplacevalci.com/blog/2012/doktorat-za-razumevanje-ekartic

 

P.S. Informacijsko so na DURS-u (še vedno) v kaosu!