krpan in druščina postani član

Naslov teme: Žalostna

2525  17.04.2012 - 15:56h / Ostalo / Avtor: Jasna / 78 / 13

Koliko prejmete drugi  višjo plačo za mesec marec za izdelavo bilanc? Včeraj smo namreč dobili plače, ampak plača za mesec marec je bila popolnoma enaka kot za prejšnje mesece, za izdelavo bilance torej nisem prejela nič (z bilanco menda ni nobenega dela, baje se že napol izpiše....)

SIBILA - 17.04.2012 - 17:31

Točno tako

Romy - 17.04.2012 - 18:06

100 %drži. Plače dobimo, kolikor premore mošnjiček (zaenkrat!!) Sicer je pa nam  računovodjem vse full krasno.

aderb - 17.04.2012 - 19:02

Redko sem na tem forumu, ker mi bedaki in konji veliko bolj odgovarjajo na TV. Odgovor Sibile me ji "malce" dvignil pokrovko. Madonca, res me zanima kako dober program ima, le čigav je, da ji bilanco z enim Enter klikom že "odpelje" na Ajpes in Durs. Nič ni treba naredit. Se strinjam, samo na pol. Potem pride računovodsko znanje kako zelo prav. Sibila je tako samozadostna, da resno razmišljam o priporočitvi, ko bom nehala delat, mojim strankam.  Zaradi takšnih Sibil je delo računovodje razvrednoteno in popolnoma nepotrebno, to res lahko dela vsak, ki ima pet minut časa. Ne ga "srat" ljudje. Tudi za kramp rabiš malce znanja.

 

SIBILA - 17.04.2012 - 19:55

SIBILA, SIBILA, SIBILA-verjetno se zabava:):):):):) saj ji-mu vedno uspe provokacija,je pa tako pod krinko lahko provocirati...................lp

Martin Krpan - 17.04.2012 - 21:02

Jaz sem Sibilo drugače razumel :). Glede na komentar priporočam ALO, ALO, da ne boste tako zagrenjeni. Očitno vam "Bedaki in konji" ne ležijo :)).

Zuzana - 17.04.2012 - 20:58

Ko sem svoji delopdajalki omenila plačo za marec in bilance, mi je rekla naj ji bilanc ne omenjam in, ali ne vidim da je toliko dela, da nismo uspeli niti fakturirati strankam račune za bilance. Žalostna, niste edina. 

p.š. - 17.04.2012 - 23:29

Tudi jaz nisem imela, ko sem še delal v računovodskem servisu, zaradi samih bilanc nič višje plače - takšna je bila pač pogodba o zaposlitvi; po pogodbi je bilo vsako delovno mesto ovrednosteno glede na zadolžitve in odgovornost.

Je pa res, da smo zaradi povečanega obsega dela v času bilanc delali nadure, ki smo jih dobili plačane - zaradi tega je pa bila plača višja... in še, ker smo vedno vse pravočasno naredili in oddali, smo v pomladnem po-bilančnem času vedno šli na "sindikalni" izlet nekam po Sloveniji - kot darilo podjetja. Moram priznati, da je bilo zaradi tega načina po-plačila kar dosti lažje opravljati delo in mislim, da so delodajalci, ki ne postopajo ali razmišljajo v takšni smeri, kar precej kratkovidni ... trud in uspešno delo morata biti primerno nagrajena ... saj ni treba podvajati plače, nekaj malega pa se lahko doda za spodbudo in topla beseda zahvale za  uspešno opravljeno delo tudi delodajalca nič ne stane, delavcu pa ogromno pomeni.

 

lp 

ine - 18.04.2012 - 08:03

pri nas smo dobili 10% stimulacijo za te tri mesece, nadur ni plačanih, to pa je tudi vse.

LOLA - 18.04.2012 - 09:16

Tistemu računovodji, ki mu bilanca kar pade iz računalnika sploh ne moremo reči, da je računovodja. Računovodja mora poznati vsako postavko v bilancah iz česa je sestavljena, ker pravi računovodja svojim strankam predloži tudi poročilo o poslovanju za preteklo leto.

Kakšen program pa ima Sibila - mislim da za enostavno knjigovodstvo, kar sklepam po tem, ko je v začetku  leta objavila seštevek prispevkov za samostojnega podjetnika za leto 2011  - BRAVO. A ni čudno, da ga je morala računati, če ga pa lahko pogledaš na konto kartico?

MILI - 18.04.2012 - 10:39

Žalostnih nas je verjetno več.....

Kljub temu, da delam cele dneve (ker poleg vsega uvajamo še nov informacijski sistem), torej se ure nabirajo kot po tekočem traku, nisem še nikoli prejela niti ficnika stimulacije ali kakšne druge nagrade (niti pohvale ne), ker je to vse samoumevno in popolnoma enostavno (kvečjemu slišim, da ni nikjer prostih delovnih mest). Lahko se poigravajo z nami, ker je trg nasičen z delovno silo in je težko dobiti drugo službo.

Tudi za nas bo enkrat posijal sonček ....

Romy - 18.04.2012 - 13:44

Pozdravljeni!

Kako pesimistično!!! Ne morem verjeti, da tako razmišljate moji kolegi in kolegice.

Poglejte: to delo, ki smo ga izbrali, nam leži in ga radi opravljamo. Zaračunamo, kolikor nam gre po naši tarifi, ki smo jo predlagali strankam ob podpisu pogodbe. Stranke nam zaupajo, so izjeme, katere pa niso najprej ne všeč sebi, kaj šele drugim. Dajmo se vzet v roke, pa ne samo razmišljati, kako nam je hudo, prosim.

Pa tudi saj smo vsi v istem "smetnjaku" po M.K. Res, tudi vreme pripomore takim frustacijam. Poglejte, kako se šele" mučijo" oni na vladi, nekateri se celo skrivajo. Ali je to življenje? Ne, ni, če vprašate mene. Pa tudi nihče jih več ne posluša.

Vse to me asociira na punt, in ena možnost je,   da se bo tudi pri nas našel kakšen Matija Gubec ... in bo popolnoma držal tisti pregovor , ki pravi: zgodovina se ponavlja. Pa če so naši stari in nato starši, vse to zdržali, bomo menda tudi mi!

Glede računalniških programov je pa tako, vsi so tako posodobljeni, da je vedno človek tisti, ki vnaša podatke in opravlja z njimi (moj moto: če vnesem butast podatek, mi bo ta stvar vrgla ven, še bolj butastega!) tko je to pa  nič drugače.

Pa glave pokonci in ne iščimo krivcecv drugod.

Lp Romy

SIBILA - 18.04.2012 - 19:41

Aderpu in njenim somišljenikom pa sporočam samo to, da naj se prijavijo na Karitas, ker tudi za sol ne zaslužijo.

Pa kaj potem delajo????..za božjo voljo, če ne znate računovodskega posla, pojdite raje drugam v službo, bo bolj koristno za vse nas, res.

Pa tudi kakšen persen vam priporočam.

Pa ne bit Žalostna........

Dobila - 19.04.2012 - 11:21

jaz sem dobila... 100,00 EUR bruto. Zadovoljna, da je vsaj to.

 

Lp