krpan in druščina postani član

Naslov teme: OTROŠKI DODATKI

2474  16.04.2012 - 09:17h / Ostalo / Avtor: meri / 192 / 6

Izpolnjujem novi obrazec za otroške dodatke-doklade.

Pod eno od rubrik naj bi tudi izpolnjeval , če si življensko zavarovan in kje.

Ali je to pravilno, da jim predložimo kopije zavarovalnih polic, ali so to osebni podatki, ki se jih ne tiče?

Ne vem kaj storiti, ker mislim, da jih to ne briga.

Kaj pa ste vi storili?

Lusja - 16.04.2012 - 10:21

Če ti država nekaj da, jo vse briga :) Še vedno imate možnost ne zaprositi za otroške dodatke (in, mimogrede, "doklade" so srbizem, ki se vleče še iz bivše države, tako kot "bolovanje").

 

Mislim pa, da zadošča vpis podatkov v obrazec, kopij zavarovalnih polic ni potrebno prilagati.

lp, Lusja

p.š. - 16.04.2012 - 11:21

Osebno sem podobnega mnenja kot Meri : kaj za vraga kogarkoli briga, če si jaz plačujem življenjsko zavarovanje, ki bo šele nekoč v bodočnosti postalo moj prejemek/priliv ( ali celo od nekoga drugega, če jih jaz ne doživim...) in sedaj trenutno to življenjsko zavarovanje meni osebno niti moji družini ne predstavlja nobenega prihodka/prejemka ampak SAMO dodatne izdatke/odlive...  osebno se mi ne zdi pošteno, da kopljejo po teh bodočih ( nekoč in če sploh) zadevah ... po tej logiki bi morali tudi potem izbrskati, koliko smo si že "našparali" za penzijo iz obveznega pokojninskega zavarovanja in še to vštevati v družinsko premoženje... mislim...kretenizem. Naj rajši preverjajo stvarno premoženje, ne pa neka bodoča zavarovanja ... saj če se odločimo za predčasno izplačilo, bodo tako ali tako videli v dohodninski napovedi kaj in koliko smo prejeli, mar ne ?

 

lp

Breda - 16.04.2012 - 11:30

Oddala sem vlogo za otroški dodatek po neumnosti. Nisem se zavedala, da upoštevajo celotno premoženje, ki ga imaš v tem trenutku. Hiša, stanovanje, vezane vloge, dividende. Po tem izračunu mi dodatka ne bi pripadalo nič. Odločbe še nisem dobila. Do sedaj so mi nakazali dodatek že 3 x po stari odločbi. Vem, da ga bom morala vrniti. Ali lahko prosim za vrnitev ali uničenje vloge?

p.š. - 16.04.2012 - 12:00

Mislim, da tako ali tako morate sporočati vse spremembe podatkov, vkolikor bi lahko te vplivale na izračun višine otroškega dodatka ( če gre za pozitivnen ali tudi negativne spremembe). Pozor: jaz zgoraj nisem zapisala, da podatkov o zavarovanjih ni potrebno oddajati, ampak samo moje osebno mnenje o tem - ki je izredno negativno. Pač vlogo je potrebno izpolniti s podatki, ki jo zahteva, pa če nam je to prav ali ne...

če ste se kje zmotili ali so se dejansko podatki spremenili, pa vložite še eno vlogo - o postopku se posvetujte na vašem pristojnem CSD.

LP 

novinc - 16.04.2012 - 13:07

Tipično: država spodbuja zapravljanje - če pa namesto da bi pohajal po svetu ali vse sproti zapil, plačuješ zavarovanje, si bogataš in ti otroški dodatek ne pripada...

Lusja - 16.04.2012 - 16:01

NIsem metodologije brala natančneje, ampak mislim, da je tako ali tako upošteva samo prihodek od življenjskih zavarovanj (izplačila - vplačila). Vsaj tako je pri depozitih, so punce v službi zagnale vik in krik, da se depoziti upoštevajo kot prihodki, mi ni bilo logično in sem šla preverit, pa se seveda kot prihodki upoštevajo samo obresti (je kar predpisano, po kakšni meri) in če nimaš enormno velikega depozita, tudi ta prihodek od obresti ni nevemkakšen..

 

Lahko zadevo gledamo tako kot novinc (pa saj pridni in varčni so vedno in v vsakem sistemu bolj obdavčeni), lahko pa gledamo tudi tako, da tisti, ki zares potrebujejo otroške dodatke nimajo niti depozitov, niti zavarovanj, pa tudi po svetu ne pohajajo. In potrebujejo otroške dodatke, da pridejo skozi mesec in imajo otroci vsaj približno vse stvari, ki jih res potrebujejo. Če trenutno ne odpremo teme o razširjenosti zlorab socialnih transferjev...