krpan in druščina postani član

Naslov teme: PODJETJE-STANOVANJE

574  19.09.2000 - 08:17h / Ostalo / Avtor: šerif / 75 / 17

Podjetje k.d. je preko finančnega leasinga kupilo stanovanje. Lastnik je Američan, ki bo to stanovanje uporabljal za svoje bivanje v Sloveniji. To stanovanje je sedaj prazno in ga bo potrebno opremiti, kako je v teh primerih z odbitkom vstopnega DDV za nakup opreme.
Ker ima podjetje navedeno stanovanje med OS, naj bi imel potem tudi pri opremi tega stanovanja vstopni davek.
Prosim za pomoč!!!

Hvala

STRUPEK - 19.09.2000 - 09:05

S svojimi vprašanji streljaš naokrog, kot da so ti zaporniki pobegnili iz zapora na divjem zahodu. Glede na vprašanja verjetno tudi razpolagaš z arzenalom svojega znanja, ki bi ga lahko koristno uporabil kot kakšno podano mnenje k drugim vprašanjem. Do takrat pa bo tvoje vprašanje vsaj pri meni ustrelilo v temo.
Strupek is back.

biba leze - 19.09.2000 - 10:46

se ti je uspel napolniti strupni mešiček?

MALI PRINC - 19.09.2000 - 12:18

Dragi Strupek!
Ravno danes sem mislil odpreti novo temo "KJE JE STRUPEK" pa si se oglasil.
Lepo, da si zopet z nami! Tudi takih odgovorov smo potrebni v tej finačno davčni kuhinji.
lp

STRUPEK - 19.09.2000 - 12:28

Strupek ma vas rad in vas ne bi kar tako zapustil. Malo sem moral napolniti svojo strupeno mošnjo, pa še zdravje me je skoraj zapustilo. Počasi prihajam v tok dogajanja, tako da bom še marsikoga zastrupil s svojimi odgovori. Čeprav to vsakomur ni všeč. Zadnje čase pa sem tudi izpopolnjeval svojo slovnico, odkar mi je nekdo dal enico iz pravopisa na tej spletni strani. Tistemu Toporišiču pa sem našel kar tri napake v enem stavku in je postal tako užaljen, da ni hotel z menoj naprej polemizirati.

skitnica - 19.09.2000 - 14:00

prisrčno dobrodošel STRUPEK, upam da si premagal zdravstvene ovire
l.p.

MALI PRINC - 19.09.2000 - 14:11

Opažam, da smo bolj veseli vrnitve našega dragega Strupka in smo se kar oddaljili od teme,ki jo je ustrelil šerif. Morda pa ga bo to vzpodbudilo, da bo tudi sam napisal kakšno mnenje ali odgovor in ne samo spraševal.
lp

šerif - 19.09.2000 - 14:33

Hvala za klepet, kljub temu pa bi rad kakšen odgovor.

Obljubim, da se bom pogosteje udeleževal "klepeta", vendar, če si sam za vse, težko najdeš čas, za iskanje določenih členov zakonov itd. za odgovore.
Se bom potrudil!

Lep pozdrav

črna - 19.09.2000 - 22:48

Legalno - nikakor!

Znajdite se - no vse ne bo šlo!

sol&poper - 20.09.2000 - 08:31

Ali ni ideja teh klepetalnic dajanje mnenj na posredovana vprašanja? Zdi se, kot da nekateri posamezniki, ki so jim davčne zadeve kolikor toliko poznane, nimajo drugega dela, kot da onesrečene spraševalce v rahlo ciničnem tonu odpravljajo s precej nedomiselnimi proizvodi svojih sivih celic. Žal je tega kar precej - odkod neki takšna "suverenost"; če želimo vsi imeti kaj od tega predlagam, da se omejimo na vprašanja in odgovore, duhovičenje pa naj raje ostane za kakšno drugo priložnost. Hvala za razumevanje.

ORKA - 20.09.2000 - 13:21

Naslov spletne strani je ,davkoplacevalci". KAKOR ZAZNAVAM SE TUKAJ ZBIRAJO LJUDJE KI SE POKLICNO UKVARJAJO Z DAVKI IN KAR JAZ KOT DAVKOPLAČEVALEC PRIČAKUJEM OD TE GA FORUMA JE DA MI PODAJAJO VSAJ SVOJA MNENJA.Torej če ste si to stran zastavili kot trdnjavo borcev proti dacarjem,potem vsaj pomagajte obiskovalcem z nasveti.Tudi to da mora obiskovalec dobesedno prositi za odgovor je velik nesmisel.Ker vam je zgleda marketing šibka stvar bi lahko za nasvet prosili strokovnjake ,ki bi vam svetovali pri ciljnem trgu.Niti me ne moti humor odgovarjajočih ampak njihova občasna neresnost ,ki dajo obiskovalcu občutek nezaželenosti.Seveda ne trdim da stran ni bila dobro nastavljena,le naslov ni zadel bistva saj pri forumu ne.

MARTIN KRPAN - 20.09.2000 - 14:57

Tole ponavljam že vsaj tretjič. Demokracija pomeni svobodo govora in vsakdo pač lahko zapiše, kar si misli. In cenzure ne bomo opravljali, ker je glede na število udeležencev niti ne moremo izvajati.
Kot kreatorji te strani smo si zadali določene cilje, ki smo jih v veliki meri uresničili. To je tvorjenje interesne skupnosti, kjer lahko vsak pove svoje mnenje ali izpostavi svoj problem. In če je mnenje nekoga, da ne bo podal odgovora zaradi tega in tega, ga pač ne bo podal. Mogoče ga ne bo podal zato, ker nekateri postavljajo ogromno vprašanj, pri drugih mnenjih in odgovorih pa ne sodelujejo. Drugi pa kritizirajo takšne odgovore, ker jemljejo to spletno stran kot brezplačno davčno svetovanje. Dragi obiskovalci, na tej spletni strani in v klepetalnici je mnogo brezplačnih davčnih informacij, ne pa jemati teh strani kot brezplačnega davčnega svetovanja. In kot nosilci teh spletnih strani tudi ne prevzemamo odgovornosti za reakcije posameznih klepetalcev v tej (po našem mnenju) dobro obiskani in kvalitetni klepetalnici.

MALI PRINC - 20.09.2000 - 15:12

Bravo, Martin Krpan.
Čeprav vseeno mislim, da si ubogi šerif že zasluži vsaj delen odgovor, če ne kar celega. Jaz o tej temi ne vem dovolj, da bi lahko podal svoje mnenje oz.bognedaj celo svetoval o pravilnem postopku.
lp

STRUPEK - 20.09.2000 - 15:26

Za ljudi s slabimi živci toplo priporočam obisk strani gov.si. Kaj pomeni kratica gov., pa naj zaživi v vaši domišljiji. Če vas s tira spravi en strupek, potem vas bo brdavs ob prvem pregledu požrl. Oni so še hujši od strupka. Toda Strupek ma vas rad. Zato včasih trenira krepitev vaših živcev.

Pika - 20.09.2000 - 17:13

Strupek je O.K. Le kaj bi mi brez strupka? Bi bil pravi dolgčas( ali pa bi nas pobralo od dolgočasja ).

Rapper - 20.09.2000 - 21:29

Uf, uf, prebiranje tehle konverzacij je pa res prava muka. Sploh za tistega, ki si želi prebrati kako mnenje o konkretni zadevi.
No, po mojih izkušnjah je med OS podjetij "vse živo". Če je že stanovanje, si verjetno podjetje knjiži med stroške tudi vse tekoče zadeve (elektrika, ipd.), zato res nima smisla, da ne bi šlo do konca tudi z opremo (in odbijanjem DDV-ja v zvezi s tem).
Vendar pa Mr. Šerif - pazi, da bo vse skupaj vsaj videti v povezavi z opravljenjem dejavnosti. To, da tam živi neki Američan, mi bolj diši po boniteti. Četudi gre za oddajo stanovanja, ni odbijanje DDV-ja OK, ker se pri tem (nad 60 dni) ne zaračunava izhodni DDV.
Stanovanje naj bo zato poslovni prostor za sestanke ali kaj podobnega, nakupi pohištva pa naj vsaj deskriptivno izvzamejo "spalnice" ipd. Saj veš, greš v trgovino in naj ti napišejo kake pisarniške stole ipd.

LP šerif :
-------------------------------
Podjetje k.d. je preko finančnega leasinga kupilo stanovanje. Lastnik je Američan, ki bo to stanovanje uporabljal za svoje bivanje v Sloveniji. To stanovanje je sedaj prazno in ga bo potrebno opremiti, kako je v teh primerih z odbitkom vstopnega DDV za nakup opreme.
Ker ima podjetje navedeno stanovanje med OS, naj bi imel potem tudi pri opremi tega stanovanja vstopni davek.
Prosim za pomoč!!!

Hvala

grof Dracula - 20.09.2000 - 23:00

Meni pa je všeč takšno dopisovanje, kajti v vsakem sporu kdaj priteče še kaj krvi, posebej pri fizičnih srečanjih. In takrat je delo za gospodarja teme zagotovljeno.
Od vseh teh silnih piscev so mi popokale žilice v očeh in se strinjam nekako z Rapperjem, katerega pogrešam na obeh spletnih straneh že kar nekaj časa. Zelo vprašljivo je upravičevanje navedenih stroškov in investicij za takšne krvave primere, v Transilvaniji nam to ven mečejo kljub mojemu ugledu in moči.

šerif - 22.09.2000 - 08:19

Hvala Rapper