krpan in druščina postani član

Naslov teme: doplačilo dohodnine 2011-2

2265  03.04.2012 - 13:59h / Dohodnina / Avtor: TOMA / 42 / 2

Pozdravljeni,

 

imam polno klicev delavcev zaradi doplačila dohodnine 2011. Obračun med letom je z upoštevanje olajšave za dohodnino iz tekočega obračuna.

Plače so nizke. Seznsko, zaradi dodatkov pa so kake tri mesece plače višje.

 

 

Tako so prišli delavci  na letnem nivoju v najvišji razred glede dohodninske olajšave, čeprav je 9 mesecev bil v najnižjem z najvišjo olajšavo.

 

naj prosim pridejo iz  Dursa razlgat sistem dohodnine.

 

Naredila sem izjave in naj se delavci odločijo s podpisom, da želijo, da se jim ne upošteva dodatna  olajšava po 111. členu dohodnine.

 

Zaposleni s približno fiksnimi plačami preko celega leta niso problem. Problem je pri sezonskih delih in plači, ko so vsi dodatki, pa kaka nadura ... ampak samo dva ti mesece, pa potisne delavca na  v najvišji razred za olajšavo. Tam se štejejo vsi dohodki v letu.

 

LP

 

tudi jaz - 03.04.2012 - 18:05

Enako imam jaz za dva delavca. Bruto imata par evrov pod mejo za najvišjo olajšavo (cca 840,00 EUR bruto, pripada 517,04 EUR olajšava mesečno), dobila sta še regres in sedaj doplačilo. Ne vem ali sem kaj narobe naredila, ali je res tak izračun. Jutri mi prineseta odločbe, pa, da vidim. Sta besna z mano vred.

Evita - 03.04.2012 - 21:07

Ja res je problem, če delavcu nastaviš največjo olajšavo za dohodnino, ga moraš ves čas spremljati, da ali mu ostane plača nižja če je to samo par evrov ali pa da te olajšave sploh ne uveljavljate med letom.

Pri nas je problem ker direktor vstraja, da delavci podpišejo da se uveljavlja največja dohodnina, da več dobijo med letom ven (cca 40 € na mesec), vendar potem je odgovornost na tistemu, ki plačo obračunava da to stvar pravilno obrazloži.