krpan in druščina postani član

Naslov teme: davek od dobička in rezervacije

1981  23.03.2012 - 20:28h / DDPO / Avtor: vera / 65 / 1

Pozdravljeni

Podjetje ima zemljišče, na katerem bo v letu 2012/13 zidalo poslovi objekt. Zanima me ali lahko del dobička v letu 2011 da v rezervacije na podlagi ponudbe in ali ima kakšne olajšave pri davku od dohodka?

Prosim za pomoč

Hvala

Matjaž K - 24.03.2012 - 09:36

Za nabavo sredstev v pojavni obliki "zemljišče" ni mogoče oblikovati rezervacij, prav tako pa tudi za davčne namene ni mogoče (niti vnaprej, niti v letu nabave-investiranja) uveljavljati olajšav.

 

Ker se vaše vprašanje nanaša na osnove knjigovodstva ter obdavčitve, katere bi vam morale biti poznane (prosim ne zameriti te kritike), vam za osvežitev znanja priporočam možnost brezplačne uporabe www.superdavki.com. Prijavo za aktivacijo brezplačnega uporabniškega računa lahko oddate še do 25. marca (kliknite banner na desni strani »Super davki za Super ženske«).

 

Predlagam da začnete pri ZDDPO-2 (najdete ga v modulu: Zakonodaja -> Davki -> DDPO -> ZDDPO) ter gradivu s seminarja Izdelava davčnega obračuna DDPO za leto 2011 – na praktičen način (najdete ga v modulu modul: Super plus -> Izobraževanja -> Gradiva iz izobraževanj).

 

lp