krpan in druščina postani član

Naslov teme: dokazila za dobavo blaga v EU

1884  20.03.2012 - 13:57h / DDV / Avtor: ajiva / 170 / 2

Prosim za pomoč. Kakšna listine oz. dokazila uporabljate kot dokazilo, da je blago zapustilo Slovenijo in bilo dobavlejno v drugo državo EU

Hvala

lipa - 20.03.2012 - 14:31

od kupca potrjen CMR  obrazec - dobava blaga v EU in MRN obrazec za izvoz

Uredništvo - 20.03.2012 - 14:48

Glejte 79. člen Pravilnika o izvajanju ZDDV - v času akcije "Super davki za Super ženske" je vsebina zakona ter mnoga pojasnila na navedeno tematiko (uporabite iskalnik) dostopna brezplačno ženskam ob predhodni registraciji - klik na desni veliki pomladanski zvonček!

 

Izsek iz določila 79. člena PZDDV

 

79. člen

(46. člen ZDDV-1)

(1) Davčni zavezanec, ki želi uveljaviti oprostitev plačila DDV na podlagi 46. člena ZDDV-1, dokazuje, da je to blago odposlano ali odpeljano v drugo državo članico, z računom in prevozno listino ali drugim ustreznim dokumentom, iz katerega mora biti jasno razvidno, da se nanaša na prevoz blaga iz računa.

(2)Če blago odpošlje ali odpelje iz Slovenije v drugo državo članico oseba, ki pridobi blago, ali druga oseba za njen račun, lahko dobavitelj blaga poleg računa in namesto dokumenta iz prvega odstavka tega

člena kot dokazilo, da je bilo blago odposlano ali odpeljano v drugo državo članico, uporabi tudi pisno izjavo o prevozu blaga v drugo državo članico, ki jo podpiše prevzemnik blaga.

[...]