krpan in druščina postani član

Naslov teme: zahtevek za vračilo preplačila DDPO

1705  12.03.2012 - 09:07h / DDPO / Avtor: Katja / 209 / 6

Lepo prosim, če ima kdo mail naslov kamor lahko naslovim zahtevek za vračilo preplačila po obračunu DDPO.

 

Ker so knjižili malo po svoje imamo zdaj preplačilo ne samo na DDPo ampak tudi na DDV.

Katja - 12.03.2012 - 09:27

Sem dobila. če slučajno rabi še kdo:

gp.durs-gdu-urf@gov.si

Matjaž K - 12.03.2012 - 09:45

Priporočam branje ZDavP-2 370. člen 2. odstavek, kateri je dostopen tudi na www.superdavki.com.

 

Vsebina superdavki.com je trenutno brezplačno dosegljiva tudi vsem neregistriranim uporabnicam (davkoplačevalkam) - za več informacij glede aktiviranja brezplačnega uporabniškega računa »skočite« na http://www.SuperDavki.com/register.php oz. kliknite banner na desni strani.

 

lp

 

p.s.

 

ZDavP-2

370. člen

(plačevanje davka)

...

(2) Davčni zavezanec mora razliko med plačano akontacijo in izračunanim davkom

plačati v roku 30 dni od predložitve davčnega obračuna, razen če ta zakon določa

drugače. Davčni organ vrne preveč plačan znesek najpozneje v 30 dneh od predložitve davčnega obračuna. (op. vračilo je avtomatizem - DURS je presežek akontacij DDPO nad obračunanim DDPO preplačilo DDPO dolžan vrniti po uradni dolžnosti, seveda pa lahko v primeru, če imate na drugih dajatvah dolg, iz tega vračila prej poravna ostale že zapadle obveznosti - glede te možnosti pa glejte ZDavP-2 97. člen 6. odst.).

 

Katja - 12.03.2012 - 10:11

ja saj so nam vrnili v 30 dneh ampak samo polovico zneska, ker so ostalo enostavno knjižili na DDV.

DDV obračun oddajamo 20. v mesecu, plačujemo pa zadnjega v mesecu. In ker so imeli odprto terjatev so DDPO enostavno prenesli na DDV. Ker smo DDV plačali imamo pa zdaj tam preplačilo.

Matjaž K - 12.03.2012 - 10:48

Potem pa jimpošljite uradni dopis - zahtevek, da vam preplačilo vrnjejo (+ zamudne obresti zaradi prepozno vrnjenega davka).

 

Pobot vračila DDPO z obveznostjo po DDV-O je namreč bil neupavičen, saj (kot ste že sami pravilno zapisali), davčna obveznost po DDV-O še ni zapadla, tj. DURS ne bi smel opraviti pobota.

 

lp

beta - 13.03.2012 - 07:49

to se vsakodnevno dogadaja - take zmešnjave na karticah kot je sedaj, pa še nikoli! nakažeš pravilno, razporedi se kar po svoje, in potem imam preplačilo na stotih kontih in potem, ko jim  rečem, da preknjižijo jokajo in stokajo, da imajo sto preknjižb za narediti in naj rajši sami poračunamo ... halo ... nihče mi ne plača razčiščevanja in pisanja dopisov na durs, ker moji ne razumejo, da jaz nisem kriva, da do tega prihaja;

anneja - 15.03.2012 - 12:18

Sem plačala DDPO na sklic 81, mi niso hoteli preknjižit, pravijo, da ne morejo, sem se s tiste katastrofalne kartice mogla znajdit, sem nekajkrat obupala, potem mi je le uspelo, gledala sem po datumih, do mi je breme dobro prišlo isto sem tisto potem popravila. Jo pa ne razumem te kartice.

Umetnost je pa da sploh s kom lahko govoriš o tej bedni kartici, pa tako so samozavestni.