krpan in druščina postani član

Naslov teme: kako imate urejeno drugi

1037  13.02.2012 - 11:48h / Ostalo / Avtor: pixi / 75 / 7

Prosim za vaša mnenja glede odlaganja faktur v fascikle. Konkretno me zanima, ali ločujete fakture, ki so plačane z gotovino in poslovno kartico. Jaz sem jih po datumu prejema odlagala vse v en fascikel, potem pa sem ob preventivnem davčnem pregledu ugotovila, da bi bilo mogoče bolje, če jih ločujem. Firma sicer ne vodi blagajne, vendar pa so računi po poslovni kartici zbrani skupaj na enem mestu, zraven pa še račun za posl.kartico. Prej pa smo jih iskali po fasciklu. kako to v praksi počnete drugi? lp

Hanna - 13.02.2012 - 12:31

Račune, ki so plačani s kartico zbiram posebej - ločen predelek, ko pride zbirni račun kontroliram in nato vse skupaj sprem in vložim v fascikel. Zaenkrat se je izkazalo za ok.

aaa - 13.02.2012 - 13:19

Ne vem, zakaj bi ločevali gotovinske od negotovinskih, prejeti računi so eno, kako so plačani pa je druga evidenca,

zabeleženo med plačili. 

 

mimica - 13.02.2012 - 23:00

Nekateri programi imajo ločen vnos gotovinskih računov, od tistih, ki so plačani preko TRR. Na primer program Birokrat. Zaradi tega jih ločujem tako kot se vnašajo, saj tako tečejo tudi zaporedne številke.   

kamenček - 14.02.2012 - 08:00

Sem s.p. in imam v enem fasciklu račune plačane preko TTR, v drugem pa gotovinske in po novem tiste plačane z osebno kartico. Tako je po mojem večji pregled nad plačili, ker še vedno delam na koncu meseca papirnati pobot (ne preko banke) ampak, da lahko poknjižim.

Barca - 14.02.2012 - 09:07

Moj program omogoča različno številčenje prejetih računov in imam ločeno, kaj je plačano z gotovino ali s kartico, kaj pa so plačila prek TRR in tako tudi ločeno po fasciklih.

Obračun banke za porabo s kartico gre tja, kot vsi ostali TRR računi. Obračun pregledam in če slučajno kdo kakega računčka ni dostavil, ga še opomnim, v nasprotnem primeru bremenim njega osebno.

Anja - 14.02.2012 - 11:47

Moj program omogoča že pri vnosu prejetega računa opredelitev  način plačila.

 Polega plačila iz TRR /ta poteka avtomatsko že pri vnosu /

 je še možnost plačila z gotovino / sedaj je teh računov manj 50EUR/

 in še  predvidena možnost  plačilo s poslovno kartico.

 in vse oblike plačil ustrezno razknjiži po pravih kontih.

 

Seveda pa podjetnik na vsak račun, ki je plačan s poslovno kartico pripne " pildek"  tako, da ni dileme.

Vsi računi so v enem fasciklu označeni z zaporedno številko.

knap - 15.02.2012 - 06:27

s.p. gotovinske knjižim preko posebnega 22 konta in jih potem zaprem preko 9 - pretokov denarja - tako imam hkrati evidenco pretokov denarja med gospodinjstvom in s.p. ter s konto kartico ločene račune za gotovinsko plačilo