krpan in druščina postani član

Naslov teme: blokada zdravstvene kartice

803  02.02.2012 - 12:19h / Ostalo / Avtor: žodlldd / 131 / 3

durs je s.p. blokiral kartice zaradi neplačaila prispevekov..ampak na kartici e davkov ima vse plačano

prosim za pomoč. kje najhitrej to uredim, glede na to da je danes četrtek..pa nihče tam ne dvigne telefona.

 

se je še komu to zgodbilo..

 

uh sem jezna

nekdo - 02.02.2012 - 13:18

Mislim, da boste težje našli s.p.-ja, ki se mu to NI zgodilo.... Stranko so nadrli pred polno čakalnico, da je neplačnik prispevkov in da mora plačati 100 evrov za pregled. Takoj od tam je šel na Durs, kjer je dobil potrdilo, da ima poplačano popolnoma vse.

Od kod zdravstvena zavarovalnica vleče te podatke, mi ni jasno. Zadnje čase sem slišala za kup takih primerov.

 

Na vašem mestu bi vseeno šla do Dursa in probala koga najti, tudi če nimajo uradnih ur. Sploh če je nujno, seveda ne morete čakati. Niti ne bi prej klicala, kar šla bi tja in zahtevala potrdilo! 

bhakti - 03.02.2012 - 08:10

Imela sem isti primer pri stranki, ki je čakala na infekcijski kliniki. Vse sem uredila po telefonu z svetovalko. Je bilo pa dela za celo dopoldne. Svetovalka mi je rekla, da če je na kartici zdravstvenega zavarovanja kakršenkoli dolg, lahko samo malo obresti, da kartico zablokirajo. Blokade delajo enkrat mesečno in če imaš takrat dolg, si zablokiran. lp

Cicero - 03.02.2012 - 08:42

Najhitrejša pot je plačati račun in zahtevati povrnitev od zavoda.

Za take primere se nihče ne sekira na DURS ali zavodu, saj vedo za omenjene napake.

Če bi želeli, bi sistem usklajevali večkrat mesečno ( tako in tako ne delajo na žgance ) ali pa dopustili določeno toleranco za tekoče obveznosti, vendar jih davkoplačevalci in njihovi problemi ne zanimajo.

To se dogaja po celotni Sloveniji že dolgo časa. Ker pa problem ne vpliva na članarino zbornic in drugih združenj, se za te probleme nihče ne briga. Vsak cigan (pardon rom, da ne bom imel sovražnega govora) pa ima vse urejeno.