krpan in druščina postani član

Naslov teme: " neoodan " DDVO nov. 2011 - kako obračunam obresti.

770  01.02.2012 - 13:24h / DDV / Avtor: Tina / 62 / 5

zgodilo se mi je , da sem konec decembra ( želela ) oddati ddv-o za november , a naredila neko tipkarsko napako in vnesla obdobje za december, vrednosti in številke pa so bile za november . To napako sem odkrila šele danes, kar pomeni da obrazec za DDV O  - november 2011 ni bil oddan.

 

Medtem ko je bila obveznost plačana .

 

Kako popravim napako .

Oddam še en obrazazec za november , in najbrž obračaunam zamudne obresti .

In potem  konec februara v januarskem ddvo-ju  2012  poopravim te podvojene podatke v minus,če lahko tako rečem.

 

 

Zeleni Jurij - 01.02.2012 - 13:37

Tu pa po mojem pride do administrativne anomalije, ki jo je spisal zakonodajalec - 88.c člen! Pravočasno ste izpolnili davčno obveznost, obrazca pa "niste" predložili (vsaj ne za pravo obdobje). Mogli bi obračunat zamudne obresti, vendar od česa - kaj je davčna osnova, če pa ste pravočasno plačali davčno obveznost za mesec november?!

 

Popravljanje napak iz preteklih obdobij v tekočem davčnem obračunu pa predpisuje 88.b člen.

aNI - 01.02.2012 - 17:01

Jaz sem naredila isto napako, pa me je opozorila referentka. Oddala sem november, december pa zdaj napisala pravilno. Plačano pa je tako bilo pravočasno.

Pika - 01.02.2012 - 17:57

Sploh nisi edina. Tudi jaz sem isto naredila, pa moja kolegica tudi, ki me je opozorila, da je program avtomatsko v glavi prevzel december, zato sva takrat hitro še enkrat oddali za november. Za december pa smo popravljali s pomočjo referentk. Svetujem, da pokličeš na durs - se da marsikaj zmenit in dogovorit.

Tina - 02.02.2012 - 08:05

Ne želim se opravičevati , a očitno je bila napaka ne edavkih , da je tolikim prevzel " napačno " davčno obdobje .

 

Na dursu pravijo , da naj sedaj oddam za november , obračunam obresti ( od česa ja = , in potem v tekočem obdobju - torej za januar, ki ga bom oddajala februarja , izvzemam  podvojo oddajo - torej  novemberske zneske .

 

Za obrestzi pa upam, da bodo na DURSu tako prijazni, in mi pomagali , glede na to ja , da je bila obv. plačana , a obrazec neoddan.

Tina - 02.02.2012 - 08:37

Ker smo redni plačniki davkov, se običjano ne poglabljam v take člene , kar se zamud in obresti tiče , evo zdaj me pa baše čas in prosim za vsakršno pomoč, da ne iščem še po literaturi :

 

ali se tako oddan obrazec sedaj označi : samoprijava ? , vloga za predložitev po roku ? ,

 

moram že na tem istem obrazcu izračunati (  KAM prikazati te obresti , čepravn ne vem , kot je bilo že račeno od katerega zneska , glede na to , da je bilo plačilo izvedeno ) obresti ?

 

Kakšna je obrestna mera- konkretna številka , ali kje jo najdem NA DAN 31.12.2011 ... 

 

Vem, da je Evropska med. obr. mera ... + .... berem 88 c in 88 b čelen ZDDV-1

 

hvala za vašo ažurno pomoč,... sem bom še sama mal poiskala , a za potrditev razmišljanja  mi bo vsaka info prišla prav. DA v naglici ne naredim še dodatnih napak.