krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prosim za mnenja-DDV

457  20.01.2012 - 06:53h / DDV / Avtor: Igor / 59 / 3

V letu 2012 bomo pričeli z novim poslom pa me zanima vaše mnenje:

Kupcu v EU bomo prodajali blago, ki ga bomo nabavili od dobaviteljam iz tretje države. Blago ne bo prišlo v SLO ampak bo šlo direktno iz tretje države do kupca v EU.

1. Kupcu izstavimo samo fakturo za blago: po našem mnenju naša izdana faktura ni predmet DDV in se ne vpisuje v DDV evidence, ali imam prav

2. Prejeta faktura od dobavitelja iz tretje države ne gre v DDV

3. Dobavitelju iz tretje države bomo zaračunali določene administrativne stroške in del stroškov za našega komercialista, ki opravlja ta posel, DDV ne bomo zaračunali (klavzula) in to fakturo ne bomo vnesli v evidence DDV.

Lepo prosim za kakšnokoli mnenje

 

Martin Krpan - 20.01.2012 - 08:40

Za kakršnokoli mnenje? Ok,... predlagamwww.DDVpoznavalec.si:) - bo tako ok?

Martin Krpan - 20.01.2012 - 08:44

P.S. Ker vem že vnaprej, da vsi želite (želimo) nekaj na tem svetu pridobiti brezplačno :), pa samo nekaj...

V vašem primeru gre za uvoz blaga v Unijo, to pomeni, da se v osnovi plača ob uvozu tudi DDV (če so tudi ostale carinske dajatve, je stvar carinskih predpisov).

Samo ena izmed opcij (možnih je več!) : V praksi se zadeva spelje tako - če je prodaja namenjena v EU drugemu davčnemu zavezancu (z ID številko druge dežave članice itd.), se običajno opravi uvoz (v Sloveniji, pod vašo slovensko ID številko) kot uvoz, oproščen plačila DDV zaradi "takojšnje" oproščene dobave blaga v drugo državo članico. Gre za posebni postopek (če se ne motim, je to "postopek 42" ... ali nekaj takšnega). Obrnite se v Sloveniji na "dobrega" špediterja, vam bo vse razložil :).

Piksi - 20.01.2012 - 10:29

misim, da je 4071 :) Drugače pa se strinjam z Martinom v smislu "zastonj"...samo...pomagati pa si moramo, v teh težkih časih sploh.