krpan in druščina postani član

Naslov teme: razmišljanje na temo "plačilo več kot 50 EUR na pošti"

189  10.01.2012 - 10:23h / Ostalo / Avtor: Matjaž K / 58 / 3

Mogoče bo komu v zvezi z dilemo iz naslova pomagalo naslednje razmišljanje:

 

"Starine" se verjetno še spomnimo prometnega davka (PD) in izjav o znižani stopnji PD za nabave za namene reprodukcije - v primeru take izjave je bilo potrebno plačilo opraviti z nakazilom na bančni račun prodajalca. DURS je takrat v zvezi s tem izdal pojasnilo, da se tudi plačilo s položnico pri banki/pošti šteje za nakazilo na banči račun, ker/saj je plačilo pri prodajalcu prejeto na TRR.

 

lp

 

sila - 10.01.2012 - 10:45

Bravo Matjaž za obuditev spomina. In potem smo delali tudi tako, da smo "slabim" plačnikom pobrali gotovino plus provizijo in vse skupaj sami nakazali pri okencu na naš TRR.

Prva Brina - 10.01.2012 - 10:57

Spadam med starine, bolj slabo se spominjam še prometnega davka še bolj slabo tistih izjav nit slučajno pa se ne spomnim pojasnila. Zgleda, da je pri meni EMŠO naredil že kar velike spominske luknje.

 

Je pa po mpjem mnenju logika v tem pojanilu, vendar pa si se v tistih starih časih lahko mnogo več naslonil na logiko. Danes pa so predpisi nelogični in nato začinjeni s še bolj nelogičnimi pojsnili. Kljub temu pa upam, da bo takratna razlaga plačila na TRR zdržala.

Lp

pinkoda - 10.01.2012 - 11:00

Le kako od neplačnika izterjati dolg (90 eur) in zraven še provizijo za nakazilo, če te že na vratih obrne: "Ne bom plačal, saj ne smem plačevati z gotovino!"

 

... še en DODATEN PLUS za pospeševanje plačilne nediscipline ...   :(