krpan in druščina postani član

Naslov teme: Za nemškega kupca smo izdelali 1000 izdelkov - kaj je z DDV?

152  08.01.2012 - 15:13h / DDV / Avtor: nov / 65 / 1

Za nemškega kupca smo v Sloveniji izdelali 1000 izdelkov, ki mu jih bomo tudi sami odpeljali v Nemčijo in mu jih dobavili. Kakšen račun moramo izdati oz. priložiti pošiljki (saj prvič to delamo)? Kako je z DDV in v katere rubrike O-DDV moramo vnesti podatke? Hvala za prijaznost in pomoč!

Martin Krpan - 09.01.2012 - 07:40

V kolikor vam je nemški davčni zavezanec predložil (npr.) nemško identifikacijsko številko za DDV in ste vi identificirani za namene DDV v Sloveniji, potrem gre v vašem primeru za oproščeno dobavo blaga znotraj Unije (glejte 46. člen ZDDV-1).

Glede obrazca pa predlagam, da odprete PZDDV. Če le-tega nimate (???), si ga lahko brezplačno pridobite (najnovejši čistopis) nawww.DDVpoznavalec.si(oglejte si "pogoje" vpisa), kjer boste lahko brezplačno dostopali tudi do celotne zakonodaje. V navodilih k obrazcu DDV-O v povezavi z navedeno zadevo vam vse piše, kako se kaj izpolni.

Bi pa vas opozoril še na naslednje:

- izpolniti morate tudi rekapitulacisko poročilo;

- obrazec DDV-O bo potrebno zaradi rekapitulacijskega poročila predložiti "malo hitreje" :).

Skratka, precej za opisovat.

Če pa želite si vse o tem prebrati, pa predlagam, da na navedeni spletni strani izberete plačljivo članstvo in imate dostop (med drugim) tudi do knjige DDV POZNAVALEC, kjer vse to (in še več) piše.