krpan in druščina postani član

Naslov teme: GRADBENI NADZOR IN ŠE NEKAJ...

142  07.01.2012 - 15:10h / Ostalo / Avtor: PAT / 76 / 5

Spoštovani Cesarji!

 

Ker me še nikoli niste pustili na cedilu, se tudi tokrat obračam na vas za dragocene nasvete. Imam dve vprašanji in sicer :

ali je pri gradnji stanov.hiše nujno potreben  ( obvezen ) nadzorni organ ?

ali se je pri prodaji parcele potrebno obrniti na notarja, če se jo proda brez posredniške agencije ali kako?

 

Vnaprej se iskreno zahvaljujem za vaše odgovore in vam želim vse dobro!

Pat 

Lea - 07.01.2012 - 20:50

Mislim, da je gradbeni nadzor obvezen že zaradi možnih nesreč pri gradnji. Kupoprodajno pogodbo parcele naj vam sestavi notar, ki bo v pogodbi zajel vse potrebne elemente, da ne bo kasneje prišlo do kakšnih nevšečnosti.  

Lea - 07.01.2012 - 20:53

Gradbeni nadzor mora investitor zagotoviti pred začetkom izvajanja pripravljalnih del. Gradbeni nadzor lahko v imenu investitorja opravlja pravna ali fizična oseba. Investitor mora o opravljanju nadzora skleniti pisno pogodbo. Pogoji za nadzornika so enaki kot za projektanta ali izvajalca. Gradbeni nadzor ni potreben pri gradnji enostavnih objektov;

Janez Novak - 09.01.2012 - 10:02

Glede notarja pri prodaji parcele je tako, da je notar za prodajalca nujno potreben zgolj za overitev njegovega podpisa na prodajni pogodbo. Prodajno pogodbo lahko naredi kdorkoli.

PAT - 09.01.2012 - 10:25

Spoštovani!

Najprej se zahvaljujem obema avtorjema za dobrodošle nasvete. Mogoče bi vprašala še nekaj, ker nisem bila dovolj razumljiva - če je gradnja stanov.objekta opravljena v skladu z vsemi predpisi in normativi ali je

tu še vedno potreben nadzorni organ ( njegov podpis) - npr. zaradi kakšnega vpisa v zemljiško knjigo ipd.... ali je le in zgolj potreben za kontrolo kvalitete opravljenih storitev ???

Hvala, če mi boste še malo pomagali !

Lep dan!

PAT - 10.01.2012 - 11:54

Če bi mi lahko vseeno odgovorili ???!

Hvala in lp!