krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prehod iz enega računovodskega servisa na drugega

115  05.01.2012 - 23:26h / Ostalo / Avtor: sprememba / 166 / 5

Zamenjali bomo računovodski servis. Kaj vse moramo ob tem storiti, da ga ne bomo kje polomili. Pa ne me napotiti po odgovor na računovodski servis, saj bi bila rada že vnaprej prepričana, da bo vse potekalo pravilno zato sprašujem na tem forumu kaj moram zahtevati. Vem, da bo potrebno obvestiti DURS o novem računovodstvu, pa urediti pooblastila,... Ali smo še kaj spregledali?

p.š. - 06.01.2012 - 01:07

Pa zakaj ne napotiti na servis ... ravno tja morate; če menjujete servis, ga najbrž menjate zaradi tehtnih razlogov  - upam, da je med njimi tudi višja strokovnost  ; tako vam bodo tam  zagotovo olajšali prehod ( vsaj sama tako postopam...) ; je pa stvar dogovora kdo kaj opravi, zato le urno se obrnite nanje, morda vam ne bo potrebno storiti nič drugega, kot podpisati pripravljene dokumente in prinašati dokumentacijo.

 

lp

mimica - 06.01.2012 - 13:25

Enako razmišljam kot p.š. Z novim računovodstvom morate vspostaviti komunikacijo vredno zaupanja. Zadeve morajo teči gladko, brez "zatikanja", pravočasno oddajajte dokumente v obdelavo, kar vas bo zanimalo vprašajte, da boste delali vse pravilno in tekoče, še v začetku opozorite na eventualne probleme pri opravljanju dejavnosti, seznanite ga s posebnostmi če so, "ubogajte" računovodjo, kajti bodite prepričani, da dela za vas in ne za davkarijo,  pravočasno plačujte svoje obveznosti... pa good luck spremmba :)

lp,m

Cicero - 06.01.2012 - 19:42

Če že od samega začetka ne zaupate svojemu novemu računovodstvu in njihovi presoji, potem ste šli "S konja na magarca" kot rečejo južno od Kolpe.

Jože - 09.01.2012 - 11:20

Morebiti je prehod pogojen z neplačili servisu?

ZRS - 09.01.2012 - 16:30

Pozdravljeni,

 

Zamenjava računovodskega servisa je zelo občutljiva situacija, ki lahko vzame veliko časa in energije.

Na Zbornici računovodskih servisov (ZRS) smo zato pripravili Pravilnik o primopredaji knjigovodskih listin in poslovnih knjig s prilgami, ki določa postopke in roke za primopredajo dokumentacije v primerih, ko naročnik zamenja računovodski servis.

 

Pravilnik o primopredaji s prilogami je dostopen le članom ZRS na povezavi

http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_racunovodskih_servisov/podpora_poslovanju/primopredaja_knjigovodskih_listin, zato vljudno vabljeni v članstvo Zbornice računovodskih servisov.

 

Lep pozdrav,

Zbornica računovodskih servisov