krpan in druščina postani član

Naslov teme: RAČUN OD FIZIČNE OSEBE

21  03.01.2012 - 11:07h / Ostalo / Avtor: TANJA / 352 / 6

Imamo s.p. in smo dobili za nakup material račun od fizične osebe ( ta oseba bi naj ta material odkupla od podjetja ki je šlo v maloro, sedaj ga pa prodaja naprej. Mi smo pa odvisni od tega materiala). Pravijo da je to čist OK sam, da si davka ne moremo poračunati( DDV ni na računu) v strošek ga pa lahko damo. Ampak na računu ni nobene klavzule, meni pa to ni logično, da ti lahko fizična oseba izstavi račun. Prosim za pomoč.

nadrealist - 03.01.2012 - 13:50

Navaden fizikalec ne more izstaviti računa, razen, če ne opravlja dejavnosti.

kratki - 03.01.2012 - 14:07

Priporočam sklenitev kupoprodajne pogodbe. Če je povezana oseba skladno z določili zakonodaje in če je večja vrednost, potem pa še cenilni zapisnik.

p.š. - 03.01.2012 - 19:10

Strinjam se s predhodnikoma:

fizična oseba računov ne more in ne sme izstavljati ! Lahko pa sestavi ( sporazumno s kupcem) kupoprodajno pogodbo, ki je verodostojen dokument za knjiženje pri kupcu.   Pobrskajte po netu in boste našli vzorce kupoprodajnih pogodb - tudi z vašo pomočjo vašemu prodajalcu lahko hitreje pridobite verodostojno dokumentacijo za nakup.

 

lp

 

vprašaj - 03.01.2012 - 20:17

"( ta oseba bi naj ta material odkupla od podjetja ki je šlo v maloro, sedaj ga pa prodaja naprej. Mi smo pa odvisni od tega materiala).

 

vprašaj - 03.01.2012 - 20:21

...naprej: 

Kaj samo meni tukaj nekaj zaudarja?

"odkupila preden je šlo v maloro" ?  - od koga ? Skladiščnika ?

In tega materiala ne morete nikjer drugje kupiti na običajen način?

Upam, da ni (recikliran!) bron...

bacil - 04.01.2012 - 08:17

in še: zaradi takihle fizikalcev, ki na črn tkole delujejo, smo zdej vsi gor plačali s temi butastimi 50€ omejitve;

fantje in dekleta:

jasno je, da v sloveniji največji izpad davkov za državo nastane v verigi, kjer je udeležena ena fizična oseba in to največkrat, kadar je v igri kupoprodaja storitve; nacionalni šport je to in kar v stalni navadi je, da veljajo dvojne cene (brez računa mi boste dali za ddv ceneje, sicer od vas ne bom naročil) - halllooooo (in to v večini delajo tisti, ki sicer od države največ pričakujejo: socialnih transferjev, pomoči, višje pokojnine .....) - ja, koliko pa ste dali državi, da bi zdaj lahko kaj od nje dobili (jasno, v večini deluje murphy in dobijo tisti, ki niso dali prav dosti in tisti, ki so dajali ves čas, običajno padejo skozi luknjo v rešetu).

in kaj bi morala država narediti (po moje):

1. ugotoviti, kje prihaja do izpada: po udeležencih, po vrsti dejavnosti

2. pojačati inšpekcijske preglede na tem segmentu - in to vsebinske, ne pa administrativne neumnosti

3. uvesti davčne blagajne za vse, brez izjem (tudi veliki goljufajo, ne samo majhni: primer vegrad ....)

4. uvesti državno kreditno kartico (brez provizije) namesto uporabe gotovine po sistemu poslovnih bančnih kartic in kar naenkrat bi npr. ajpes (država) imel pregled nad porabo in možnost večjega zapiranja krogov obveznosti kot je to sedaj pri neuspešnem obveznem pobotu, ki ga nihče ne kontrolira

5. nagraditi fizične osebe z zbiranjem računov - npr. od vsega ddv, ki izhaja iz zbranih računov čez leto država fizični osebi dejansko vrne 1/5 tega zneska (še kako bi potem VSI zbirali račune, ne samo tisti, ki opravljamo dejavnost)

 

ampak: država tega očitno noče vsega tega.

kolk sem se razjezila - sej bo bolš in bom spet priden bacil