krpan in druščina postani član

Naslov teme: E-kartica - rešitev?

6112  23.12.2011 - 08:55h / Ostalo / Avtor: Metka / 131 / 5

Tudi jaz sem se srečala z vso bedo novega sistema, ki ga je uvedel DURS. Pri novemberskem obračunu DDV sem zahtevala vračilo davka. DURS je z vračilom zelo pohitel, vendar so si odbili znatno del za poplačilo davčnega dolga iz drugih kartic (dohodnina, PIZ...), čeprav vse davščine redno plačujemo. Kartica je "živa groza", zaračunavanje zamudnih obresti (kljub rednim plačilom!!!), kup nekih avtomatičnih knjižb...

Z delavkami URF-a sem večkrat na zvezi tudi zaradi drugih preknjižb, pa so revice že prave živčne razvaline, saj so stalna tarča našega nezadovoljstva, pa nič krive.

Povedala sem jim, da si mi npr. na kartici terjatev za DDV ne bomo nič preknjiževali (saj niti ni osnove) in da bomo izkazovali terjatev do njih na dan 31.12.2011.

Zdaj pa REŠITEV - že v eni od prejšnjih tem je bil podan predlog, da bi morali nekaj ukreniti, saj tako ne gre dalje (davčni info sistem nas je povrnil v obdobje "lesene žlice").

Menim, da bi neko formalno (je ZRFR sploh odigralo kakšno vlogo pri tem?) ali neformalno (klub davkoplačevalcev) združenje ali pa "vplivni" posamezniki morali izpostaviti nastalo štalo, saj to pa je že višek, kar so nam sedaj napleteničili. Poleg vsega dela se moramo sedaj še vsi ukvarjati s posledicami nekih "pametnih" odločitev in izgubljati čas in živce... Nekateri pa že praznujejo...

 

Martin Krpan - 23.12.2011 - 09:11

Državljani in državljanke Slovenije ste se izrekli na volitvah. Nova vlada bo zadevo uredila :).

 

P.S. Državne institucije so ogledalo države, le taj je ogledalo politikov in na koncu... "vse je ogledalo" državljanov. Rabil sem kar nekaj časa, da sem si to dopovedal in sprejel. Takšna je očitno volja ljudstva. Pa brez zamere, povedal sem le na demokratičen način, kar si mislim.

Martin Krpan - 23.12.2011 - 09:12

P.S. Še dodatek:

- kje je GZS;

- kje je OZS;

- kje je ZDSS;

- da o ostalih, ki jim je v ospredju le zaslužek (in zato morajo zagotavljati vzorno urejeno odnose z MF in DURS-om brez KRITIKE) ne govorim.

Metka - 23.12.2011 - 09:36

Na enem od seminarjev (ISKRICE) ste omenili, da boste po 4. decembru organizirali novo stranko - mislim, da je pravi čas za to, da stopimo skupaj...

Martin Krpan - 23.12.2011 - 23:04

:). Očitno bom moral paziti, kaj govorim na seminarjih :))).

 

P.S. Rekel sem, da "volite" neodvisno listo za DDV! To listo si predstavljam kot civilno iniciativo, da končno spravimo v red ZDDV-1 in PZDDV (berite npr. KRPANOV BLOG, kjer se trenutno ukvarjam, da na MF končno pridejo "k pameti" in črtajo določila 66.a člena ZDDV-1 itd.). Pa da brdavsi prično delati skladno z davčnimi predpisi - to kar srečujem v praksi, ko "križajo" davčne zavezance, je že po socrealistični varianti podobno "Boju na požiralniku". Navsezadnje pa je tudi res, da je davčna stroka v Sloveniji še v večjem razsulu kot dursov informacijski sistem (neenotnost, vsak vleče na svojo stran, politikanstvo itd.).

 

Simi - 23.12.2011 - 11:20

Ja, na Dursovi starni piše, da lahko prispevke plačuješ na 3 oz. na 5 različnih podračunov (sklicev). Mi smo plačevali na 3 različne, da se ogneš vsaj kakšni bančni proviziji. in kaj je nastalo? Tiste prispevke, ki smo jih nakazali na račun 30(na koncu) in sklic-99996, so pristali na e-kartici pri DDV, ta ima pa sklic itak 62006. Ne vem. Lahko jim grem pomagat, saj bom imela tam boljšo plačo, pa še na REK znam pogledat, kam moram kaj knjižiti. Mogoče dobim tam povišico, ker bom med pametnejšimi ;-)

 

Lepe praznike vsem, ki ste prisiljeni ubadati se s takimi bedarijami. Res smo 100 let za medvedom!!!