krpan in druščina postani član

Naslov teme: AJPES se (zase!) obnaša tržno - spodbuja neplačevanje!!!

6041  20.12.2011 - 14:40h / Ostalo / Avtor: vprašaj / 62 / 4

Seznanjamo vas, da vaši dolžniki - skladno z Zakonom o preprečevanju zamud v plačilih - do vašega podjetja/ij
prijavljajo  v večstranski pobot obveznosti, ki vam jih niso uspeli plačati v denarju. Ker  pa AJPES navedenih prijavljenih obveznosti do vašega podjetja dejansko ne more vključiti v  izvajanje večstranskega pobota, če tudi  vaše podjetje istočasno  ne prijavi v večstranski pobot nobenih svojih obveznosti do katerega koli drugega poslovnega subjekta, vam predlagamo, da pregledate, ali niste tudi vi zavezani k prijavi obveznosti v večstranski pobot.

Če boste tudi vi prijavili  zapadle in neplačane obveznosti v obvezni ali prostovoljni večstranski pobot, imate možnost, da vsaj del terjatev in obveznosti pobotate in tako prispevate k zmanjšanju medsebojne zadolženosti slovenskih poslovnih subjektov. S prijavo vaših obveznosti  v večstranski pobot, ki bo izveden 23. decembra 2011, si boste lahko izboljšali tudi bilanco stanja za leto 2011, natančneje kazalnike zadolženosti in kapitalske ustreznosti. Romana Logar, direktorica ajpes

 

Med vrsticami : če hočete, da se vam terjatve do kroničnih neplačnikov vsaj delno poravnajo, tudi vi nehajte plačevati v roku, pa se bodo pobotale ter/obv in boste imeli lepšo bilanco!!! 

 

 ajpes pa već prihodkov !!!

Marina - 21.12.2011 - 09:00

Ja, tudi mi smo dobili enak dopis. Kot da nas bi spodbujali, naj končno že nehamo plačevati v roku.

Ampak se splača biti pošten veste, se pozna pri pridobivanju psolov in najemanju kreditov - in to zeloooo!

ikra - 21.12.2011 - 13:50

res je, tudi sama sem dobila enak mail, ker plačujemo na valuto, se ne prijavljamo

MAŠA - 21.12.2011 - 14:38

Tudi mi smo dobili tale mail od Ajpesa. Ne moreš verjet, da je to sploh mogoče. A mislite, da sedaj, ko bo nova vlada, bo tale obvezen pobot ukinjen, ker je zame ena velika bedarija!!?? Hvala bogu, da smo zaenkrat še redni plačniki, da se nam ni potrebno ukvarjat s tem.

SILVA - 21.12.2011 - 15:34

obup!!!!