krpan in druščina postani član

Naslov teme: zmeda na "Vpogledih" DURS

5962  16.12.2011 - 10:06h / Ostalo / Avtor: tina / 78 / 3

14.12. so ponovno možni vpogledi v e-davkih. Kakšna zmešnjava. Nobeno plačilo ni knjiženo tja, kamor je nakazano, kljub temu, da vse obveznosti plačujemo na dan dospelosti. Datumi naših vplačil se ne ujemajo in seveda zaračunavajo zamudne obresti.  Suma sumarum je že plačil toliko, kot smo jih izvršili, ne pa tudi knjižene na dan in na račun, kamor smo vplačali. Nič se ne da kontrolirati. Celo preplačila se pojavljajo tam, kjer jih ni ( še gledam celo družbo, ne samo enega računa prispevkov) in obveznosti tam, kjer jih ni.

Skratka katastrofa.

NTS - 16.12.2011 - 11:00

Se popolnoma strinjam s tino. Tudi pri nas zmeda. Presežek DDVja so dali na preplačilo dohodnine in prispevkov. Plačujemo vse v roku in po pravilnih sklici, pa je polno zamudnih obresti. Pišem in klicarim na DURS, pa nič.

Zanima me, kaj lahko še zavezanci naredimo. V javnosti in medijih se nič ne govori o tem, kakšno \'\'štalo\'\' v svojo korist je naredil DURS. Če bomo tiho, sami od sebe ne bodo nič popravili in nam vrnili neupravičene zamudne obresti.

Najbrž mora obstajati kašen rok v davčnem postopku, v kolikšnem času mora DURS odgovoriti na reklamacijo knjiženja in popraviti napake. Ali sem prevelika optimistka???

p.š. - 16.12.2011 - 11:17

Se vama pridružujem; s tem da osebno na moji kartici s.p. sem plačala točno tako, kot je na obrazco PODO zapisano ( pač ostali prispevki pod sklic -9996) in DURS ni pokrival prispevkov za poškodbe ter starševsko varstvo, pač pa je izkazal preplačilo v istem znesku, kot ga  imam za izkazane obveznosti na drugi poziciji ( kot nerazporejena plačila) na dohodnini ... tudi kličem referente, pa nič ... že na pet kilometrov se vidi, kaj bi se moralo pokrivati, pa so naredili po svoje... in potem se naj človek prijavi na kakšen razpis, kjer zahtevajo, da imaš poravnane vse obveznosti do DURS - saj plačaš, pa če ne znajo poknjižiti ... pa to je ena velika GROZA ...  menda ne bo sedaj še to na nas, da jih za vsako knjižbo opozarjamo, kam naj jo vtaknejo - "glih" imam čas za to, da jih opozarjam na njihovo nesposobnost zato, da bo na moji kartici vse prav... jezna :///

 

Prva Brina - 16.12.2011 - 11:26

Se pridružujem. Za plačilo ene akontacije dohodnine pri eni stranki imam 28 knjižb z raznimi inovacijskimi vsebinami. Nimam časa niti volje, da bi razčiščevala. Samo napisala bom, da kartica pri tej in tej stranki ne štima, da ni zamudnih obresti in naj poštimajo.

Lp