krpan in druščina postani član

Naslov teme: tujec z slo ID ddv

5820  09.12.2011 - 10:00h / DDV / Avtor: darja / 56 / 2

Naš kupec iz AT je v Sloveniji pridobil slovensko id za ddv (ne vem iz kakšnega naslova). Pred tem smo mu izstavljali račune na AT številko za ddv, sedaj pa želi, da mu izstavljamo račun na slovensko ID in ohranimo avstrijski  naslov na računu. Ali to lahko storimo, na kaj moramo biti pozorni?

Martin Krpan - 09.12.2011 - 10:45

Niste napisali, kakšne transakcije pa mu vršite. Predvidevam, da mu za opravljene transakcije zaračunate slovenski DDV ALI pa lahko gre za posebne specifične transakcije v smislu "nepravih" trikotnih poslov (zelo specifični primeri), npr. SI proda blago AT-1, AT-1 proda blago AT-2, cena npr. fco Slovenija, v tem primeru AT-1 opravi oproščeno dobavo blaga znotraj EU iz SLO v Avstrijo itd. itd.

Skratka, če vam je za opravljeno transakcijo predložil slovensko ID, ga obravnavate kot vsakega drugega slovenskega davčnega zavezanca. To tudi običajno pomeni, da mu morate za opravljeno transakcijo obračunati slovenski DDV (razen redkih izjem...).

darja - 10.12.2011 - 12:53

Malo pozno se javljam, vendar hvala za vaš odgovor. Torej če prav razumem lahko AT posluje s slovensko  ID za ddv V Sloveniji tudi če nima stalne poslovne enote?