krpan in druščina postani član

Naslov teme: Sn dobu skrit davčni program mandatara Turške izbire

5721  04.12.2011 - 23:38h / Ostalo / Avtor: Pero / 94 / 22

Dragi sotrpini inu sotrpinke inu tud moj lubi Toporišič!

 

Strogo pov kot pravjo v Fužinah sem dobu od avtora knjige Čefurji raus skrit nov program bodočga mandatarja Opankovića u par točkah za davčno področje:

  1. Blokiranje delovanja sistema eDavki in stanje na karticah dolžnika;
  2. Davčne olajšave v višini 40%, če kupš zemljo u Lublan;
  3. Extra dodatek še 20% olajšave na prejšnju alineju, če kupš zemljo u Lublan od OpankoviĆevih vunder kindrov al pa od Šešuka (sem najprej mislu napisat Pišuka, pa mi je Šešuk bol ušeč);
  4. 100% oprostitev izvoza ekonomije na Cipr, sam 10% posto gre za donacijo lukne u Stožcah;
  5. Državna subvencija pr davku na nategljaj, kdor prevzame Agrokor, če ta prevzam Najboljšga Debeluha. Sorry no, Najbulj Debilnega. Sorry, znova zatipku. Najbolšga Debelaka.

Eno točko so tud spisal pr Gren drekonsih, pardon, Zelenih zmajih, da dobiš neobdavčen ticket za Stožce, če na žutem področju Slovenje ukinejo vole. Sorry no, viole. Viole? Kva to pomen, da bodo imeli Štajerci samo dovoleje za violine?

No, to je secret - bere se SEKRET - ki sem ge želu delit inu tud z vami.

Robavs - 05.12.2011 - 09:05

Na Štajerskem pa že kroži nova krilatica, namesto "We feel Slovenia", odslej:

"We feel Fužine"

Pozitivna - 05.12.2011 - 09:10

Tako blebetanje me žalosti kot strokovnjaka. Adijo forum brez bontona.

kratki - 05.12.2011 - 09:32

Se bojim, da tole blebetanje, predvsem pa rezultati volitev pošiljajo negativen signal za korektno izpolnjevanje davčnih obveznosti v že tako negativni slovenski davčni kulturi. Jankovič ni človek, ki bi predstavljal moralno avtoriteto na tem področju. To je moje demokratično razmišljanje.

vprašaj - 05.12.2011 - 09:40

Pozitivna, očitno si strokovnjak samo za bonton, drugače bi odgovorila klemnu, ne pa samo podučevala perota.

Pozitivna - 05.12.2011 - 13:35

vprašaj, zgrešil si komentar. Klemen tukaj ne sprašuje nič.

vprašaj - 05.12.2011 - 14:07

"Pozitivna", imaš  slab oz. moderno povedano selektiven spomin : klemen sprašuje v eni drugi temi, pa si tudi tam samo nahrulila perota, njemu pa nisi odgovorila!

Pero - 05.12.2011 - 11:03

Bi te pa moral kot strokovnjakakinjo skrbet. Tko, kot gre, bom jaz reku kmau Adijo Slovenistan brez davčnega bontona.

preveč - 05.12.2011 - 09:23

Martin, si koš ukinil ali je že prepoln? Tole je res sramota za strokoven forum.

vprašaj - 05.12.2011 - 09:28

Martin nima časa - zdaj preučuje najnovejše dursovo obvestilo na e- davkih (uvedba e-kartice iz maja lani.)

vprašaj - 05.12.2011 - 09:45

"Tole je res sramota za strokoven forum.???"

 Se ne strinjam - pero  je pravilno  obdelal davčno sedanjost in (žal) napovedal bodočnost...

Martin Krpan - 05.12.2011 - 10:00

 

Zaradi takšne polarizacije Slovenije, kot je zgodovina ne pozna, dopuščam, da se vsi rumeni, modri, zeleni, rdeči, rjavi, črni, levi in desni, revni in bogati (po duši in premoženju), danes tukaj skašljate in zapišete, kaj vas teži - naj pa bo zadeva usmerjena na davčno področje :).

Priporočam tudi izpolnjevanje ankete, kjer se lahko še naprej polarizirate, če želite:

 

http://www.davkoplacevalci.com/anketa/kaj-pricakujete-od-davcne-kulture-v-sloveniji-glede-na-neuradne-rezultate-predcasnih-volitev-v-sloveniji-

 

P.S. In zdaj še jaz izražam svoje mnenje. Slovencev je po zadnjem štetju samo milijon. Zato, ker drugi milijon prvega ne prizna in obratno.

aaa - 05.12.2011 - 10:37

Kako se radi naslajate ob nemogočih izjavah nekaterih, zares do konca nekulturno, ni čudno, da je tako, vse skupaj naj gre čimprej v koš!

Martin Krpan - 05.12.2011 - 10:44

Če vas tale tema moti, predlagam, da je ne berete :). Danes izjemoma dovoljujem zgodbo, kar sem utemeljil v predhodnem zapisau - le če je "politična zadeva" POVEZANA z davki.

P.S. Kdor bo tukaj brez veze klaftral in "nabijal" SAMO politiko BREZ davkov, bom ga kar... odpihnil :) (kot sem že enega izmed komentarjev).

 

Rebeka - 05.12.2011 - 10:56

Prosim, samo ne packajte tako po pravi izbiri. Pa še to on je zrasel v računodski družini, pomagal mami pri vodenju poslovnih knjig, skratka  je tudi dober, brihten računovodja. Ne nakladam, to je dejstvo.

 

lep pozdrav vsem Rebeka

Pero - 05.12.2011 - 11:01

Njegovo znanje računovodstva sega v smer: aktivo (keš) na Ciper, pasivo (pufe) pa u Sloveniji. Bilanca je neuravnovešena. Tko, pa sem združo politko in računovodstvo. Tist, k znate brat davčne zakone, pa veste, če je firma vodena iz Slovenje, zic plac pa je u Cipru, se šteje za rezidenta Slovenje. Tko, pa sem izpolnu kvoto za davke s politko, da me Krpan ne nogira.

Rebeka - 05.12.2011 - 11:54

Se ne vlečem zanj, ampak poznam ga. Bil je priden, podjeten, prijazen,  njegovo delo je bilo vedno argumentirano. V pisarno je vedno vstopal vljudno z nasmeškom itd. Skratka pozitiven. Da pa zdaj to kar ima, mu ni nič prišlo na pladnju.Samo želim si, da je svoja sinova vzgajal po kitajskem pregovoru.

 

Še to, kar smo slišali iz debat, je zelo prav. Sliko si pa ustvari sam, ampak brez "fovšije"

 

Moj moto je: kdor dela, naj ima! Malo premisli

 

pa enkrat lp Beki

Pero - 05.12.2011 - 12:19

Dobr, sem skapiru tvoj nasvet. Ko bodo pršli davkarji k men, se bom tko smeju, da mi bo gepis dol visu, odsevu pozitivnost in argumentiral, da pač davka nisn plaču, ker ga zuni ni treba, zato ga tud v Slovenji nisem prijavu in keš pelu v tujinu preko svojih otrok, ki jih bom vzgaju po stari kitajski medicini. No, to pa tko ni slabu, takoj v akciju.

No, zdaj pa sem tud jaz bolj pozitiven.

vprašaj - 05.12.2011 - 13:28

"Se ne vlečem zanj, ampak poznam ga. Bil je priden, podjeten, prijazen, (v vasi pod Mokrcem, kamor se je priženil. še zdaj vedo povedati, da je "tukao ženu"...)

 

 njegovo delo je bilo vedno argumentirano. (Zlasti povezave Electa - najboljši sosed...)

v pisarno je vedno vstopal vljudno z nasmeškom ( Pa so se včasih norca delali iz tistega za šport na Pop TV - zdaj pa ta sonči zobe...)

 

itd. Skratka pozitiven. Da pa zdaj to kar ima, mu ni nič prišlo na pladnju  (Če mu je že kdaj prišlo ali ne, menda midva ne veva - no, zate pač ne morem jamčiti, če si bila tam v službi), kar pa se pladnja tiče, je pa kar sam vzel direkt iz kuhinje - je morda kak Janez Novak dobil kredit za avto tako, da je zastavil avto , ki ga šele bo kupil?).

 

PS Da me ne bo druga polovica Slovencev neupravičeno oblajala - nisem volil rumenčkov...

 

Spokojno popoldne želim!

 

 

 

 

 

 

pika - 06.12.2011 - 14:08

Kakšen je kdo se pokaže, ko komentira druge. Toliko o kulturi, ki je tudi na tem forumu padla.

Martin Krpan - 06.12.2011 - 20:41

Vaši komentarji nimajo nobene veze s kulturo tega foruma.

Zaradi polarizacije Slovencev, katere so tako sprli "oh in ah politiki", vedno druga polovica pravi, da je prva polovica nekulturna. Torej je vse v tem, v katero polovico se kdo prišteva, da lahko drugega opredeli kot nekulturnega. Meni je sicer že vse skupaj smešno: torej, ali ste levo ali desno usmerjeni, ali ste rdeči ali črni, ali živite v vzhodni ali zahodni Sloveniji... :)))

To, draga Pika, je dejanska realnost. Pa če vam je všeč ali ni všeč.

 

jožica - 07.12.2011 - 11:08

bravo, ste zadeli turško izbiro le osebo ste zamenjali. sicer pa to ve že cela slovenija, le povedati naglas ne upa nihče ,ker bi ga tema vzela. le uživajte in malce kopljite in videli boste, da ni vse slovensko kaj piše na etiketi. ker ste zelo bistri vam nadaljna razlaga verjetno ni potrebna.

KSA - 07.12.2011 - 11:34

Drugi so že pokazali kaj zmorejo in kot pravi nek oglas, kam nas je to pripeljalo. Upam, da bodo vsi politiki zbrali dovolj moči in složnosti, da se zvlečemo iz blata. Najslabše kar se nam je do sedaj dogajalo je, da je opozicija vse minirala. Če se bo to dogajalo še naprej, nam noben več ne more pomagati. Mnenja sem, da do volitev ne bi prišlo, če bi bili že do sedaj vsi složni in razumni. Res upam, da bodo v dobro nas državljanov prenehali z metanjem palen pod noge in pričeli uporabljati pamet.

Lep dan še naprej