krpan in druščina postani član

Naslov teme: 9.odst. 94.člen ZDDV- 1 ... od 20.10.2011 dalje

5659  01.12.2011 - 09:16h / DDV / Avtor: Tina / 85 / 3

Bi bi kdo tako prijazen in mi po domače podal primer  za 9. ODST. 94.ČLEN zddv- 1 .... pri fizični osebi se v obdavčljivi promet všteva ves promet, ki ga fizična oseba dosega iz naslova opravljanja neodvisne gospodarske dejavnosti ( kot s.p. , zasebnik oz. fizična oseba ) ....

 

Begam, ker je fizična oseba  lastnik enoosebne družbe in poleg tega oddja v poslovni najem svoji pravni osebi poslovne prostore ... po sistemu : osnova , minus 40 % normiranih stroškov, in 25 % davka ..   če se kje tu najdem , ampak če prav razmišljam, to ni to.

 

 

 

Martin Krpan - 01.12.2011 - 09:58

Prav je, da vas bega, ker mešate jabolke in hruške :).

Navedena zakonska dikcija se nanaša na fizične osebe, ki v kakršni koli "obliki" opravljanjo dejavnost, kot se pojmuje skladno z določili ZDDV-1 - glejte 5. člen (npr. kot s.p. in kot fizična oseba).

Zadeva družbenik v d.o.o. in opravljanje dejavnosti kot fizična oseba - "se ne združuje" :).

Tina - 01.12.2011 - 10:15

g. Martin Krpan... sej mogoče mi ne boste verjeli .. ampak,nekako sem imela občutek, če bi podala svoje razmišljanje , ki je  šlo v smeri  ( a z DILEMO )  kot vaše : da se to ne združuje... potem mogoče ne bi dobila nobenega odgovora , ker bi si forumci mislili , prav ima, ne bomo komentirali ....

 

Tako sem se naredila (bolj ) nevedno in dobila kritičen odgovor oz. potrditev razmišljanja. Kar je bil moj namen.

Hvala za pomoč.

 

ne zastopim - 01.12.2011 - 13:41

jaz pa  tega ne zastopim , zato se vključujem v temo, ker mi zna pridit prav ... kdo so, citiram :

 

 fizične osebe, ki v karkšni koli "obliki" opravljajo dejavnost, kot se pojmuje skladno z določili  ZDDV-1 -glejte 5.člen ( npr s.p. in kot fizična oseba ) .

...... bi lahko z kontretnim primerom prosim.

 

A JE TO ta družbenik ( ki ga omenja Martin krpan ) , ki v tem primeru kot fizična oseba oseba oddaja lastnemu podjetju poslovne prostore v najem. A imate še kak drug primer, ali dva ... da si znam bolje razlagat.

Pa Tina piše :  pri fizični osebi se v obdavčljiv promet všteva ves promet ( pa sej oddajanje nepremičnim se šteje kot oproščen promet , jaz zdej tukaj nič ne štekam )

Mi napišete dejanski primer iz tega tininega 94.člena , 9 odst...,