krpan in druščina postani član

Naslov teme: montaža blaga - zeleni jurij

5536  24.11.2011 - 10:27h / DDV / Avtor: Meta / 67 / 2

Pozdravljeni,

 

SI z ID številko izdela blago  in ga uvozi  v tretjo državo. Za montažo tega blaga na nepremičnini - ne gre za gradbeno storitev ampak za montažo športne opreme npr. montaža tribun, montaža pregradne zavese ipd. najame podizvajalca s slovensko ID. Montaža se opravi v tretji državi.

 

Podizvajalec izstavi za montažo tega blaga račun slovenskemu zavezancu z ID številko brez DDV , ker je storitev opravljena v tretji državi. Na kateri člen zakona se tukaj sklicuje na 26. člen ali na 27. člen ZDDV-1 in ali je potrebno ta znesek vpisati v obrazec DDV-o .

 

Želela bi vaše mnenje, za katerega se že vnaprej lepo zahvaljujem.

 

lp

 

Meta

Martin Krpan - 24.11.2011 - 12:23

Pozdravljeni!

Predlagam, da si ogledate zgoraj objavljen BONTON klepetalnice. Tole je klepetalnica in ne "svetovalnica" - gre za klasični klepet - zato je naslavljanje vprašanj direktno na določene osebe ... hm... pa saj ne morem bolj nežno... nekulturno :).

 

P.S. kot prvo, SI je izvozil blago iz EU v tretjo državo (tam pa je lahko naredil uvoz...), kot drugo - ko boste rešili, za kakšno vrsto storitev gre in če gre za storitev v povezavi z nepremičnino ali premičnino, boste tudi vedeli, ali uporabite prvi odstavek 25. člena ZDDV-1 ali 27. člen ZDDV-1 :).

Meta - 24.11.2011 - 13:28

Se opravičujem. Prebrala sem si bonton in se to ne bo več ponovilo.

 

lp

 

Meta