krpan in druščina postani član

Naslov teme: STORNO RAČUN za gradbeno storitev 76.a člen

5524  23.11.2011 - 14:45h / DDV / Avtor: Darcy1 / 80 / 2

Kupcu smo v oktobru izdali račun za opremo in storitev - skupaj obračunali torej gradbeno storitev in prevalili DDV nanj. Včeraj ga je zavrnil. Zdaj bomo račun stornirali (in izstavili z DDVjem, kot so se dogovorili). Per oktober računa ne morem več stornirati. Ali jim v novembru izstavimo dobropis? Ali moramo (glede na nov zakon ZDDV-1E) narediti še kaj. In NE me spraševati, kako to, da sedaj to ni več gradbena storitev. Sem jezna na šefa, ki je odločil, da moramo račun izdati tako, kot kupec hoče (z DDVjem). Hvala vnapej za odgovor-e.

Marina - 23.11.2011 - 17:26

Izstavite deobropis ali storno računa in jih o tem pisno obvestite (najbolje priporočeno po pošti), da je zadoščeno DDV-ju  in izstavite nov račun. Ne pozabite pa na poročanje v zvezi z dobavami po 76.a členu.

Danja - 24.11.2011 - 08:05

Kako da za oktober ne morete več stornirati računa? Če je račun zavrnjen pred oddajo DDVO za prejšnji mesec, ga je potrebno popraviti. Dobropisi se izdajajo le, če je  DDVO za tisto obdobje že oddan. V vašem primeru vam zelo priporočam, da zadevo rešite v oktobru, sicer boste popravek razkrivali v RPO, kar lahko pritegne vašega davčnega kontrolorja.