krpan in druščina postani član

Naslov teme: SPIZ - vloga za znižanje prispevkov

556  16.09.2000 - 11:23h / Ostalo / Avtor: Stanko / 150 / 12

Ali ima sploh kdo pozitivno rešeno vlogo? Dokazal sem jim poslovanje z izgubo - vloga za njih NI OSNOVANA?

Hvala!

Pionirček - 16.09.2000 - 13:03

Ga ni pionirja pod soncem , di bi mu na SPIZU znižali prispevke za samostojne podjetnike.

skitnica - 16.09.2000 - 14:55

zakaj pa si SP???če bi imel pa d.n.o in bi na M-1 obrazcu imel šifro kot podlago za zavarovanje 41, bi si na podlagi izbrane kolektivne pogodbe sam določal višino plače in seveda tudi prispevkov.
res je težko na SPIZ-u doseči znižanje prispevkov, ampak sama vloga brez ustreznih prilog je sigurno premalo.,

Stanko - 16.09.2000 - 15:04

Sploh ni šlo samo za vlogo - cel elaborat! Stvari so ZELO evidentne in dokumentirane - pa nič!

Jakica - 16.09.2000 - 15:51

Glede na porazno stanje v blagajni SPIZ-a se najbolj strinjam z odgovorom Pionirčka.

Žoži - 16.09.2000 - 18:05

Ne vem, kdo vam te stvari ureja, ampak zopet preizkušeno - se da.
Tudi na naši izpostavi so mi dejali, da do sedaj še ni bilo nobenemu odobreno znižanje, pa se nisem dala prestrašiti. Pri dveh svojih strankah sem poslala vlogi z celotnim skoraj elaboratom, pa ni bilo najprej nič, nato pa je eden dobil zahtevo za dopolnitev vloge za stvari, ki sem jih že poslala. Ker me takšne birokratske igirice zelo vržejo iz tira, sem dotičnega referenta skušala dobiti po telefonu. Prvi dan se komaj prebijem čez neprijazno telefonistko, nato zvoni v prazno. Drugi dan mi povedo, da ni uraden dan in zato ne dajejo nikakršnih informacij po telefonu in tako cel teden, ko je bil uraden dan je zvonilo v prazno, na neuraden pa sploh nič. Ker so me na koncu tedna skoraj morali odpeljati na kardiologijo, sem popila en Persen in napisala "prijazno" pisemce nadrejenemu oz. šefu tega referenta SPIZA. Čez nekaj dni me je on poklical, uskladila sva kaj bi bilo še potrebno poslati, pa na koncu ni bilo potrebno, ker sem mu razložila, da naj samo odpre spis in pogleda vanj.
Rezultat: obema je bila osnova znižana sicer ne na najnižjo ampak za 2 osnovi, kar pa se krepko pozna vsak mesec v žepu.
Nauk te zgodbe: NE OBUPUJTE, ker imajo takšne birokratki najraje.

skitnica - 17.09.2000 - 06:41

Žoži točno tako izkušnjo imamo tudi pri nas.Pri drugem primeru smo postopali pa takole:
sp mi je dal pooblstilo za ureditev znižanja.Pripravili smo kot Vi pravite cel elaborat,osebno smo le-tega oddali v vložišče SPIZ-a.Čez tri dni sem po telefonu na SPIZU dobila številko ime in priimek referenta.V petek, ko imajo uradne ure, sem šla osebno z vso fotokopirano solato k referentu in po eni uri prepričevanja dobila obljubo, da bodo zadevo še pregledali njihovi notranji revizorji in da nas bodo pismeno obvestili o rezultatu.
Nisem čakala na pismen odgovor ampak sem se naslednji teden v sredo enostavno ponovno pojavila pri referentu na SPIZU.Seveda ni bilo nič,ker imajo toooliko dela.Od referenta sem šla k nadrejenemu in po ponovni razlagi cele zadeve dosegla, da sem popoldne, ko imajo seveda uradne ure,prišla iskat odobritev za zanižanje.
Kar korajžno.. uspelo Vam bo ampak ne OBUPAJTE in bodite vztrajni.
l.p.

Stanko - 17.09.2000 - 10:29

H v a l a !

Edino, kar od predlaganega nismo naredili, je bilo osebno "teženje" referentu in nadrejenemu. Bomo poizkusili s pritožbo!

Stanko - 17.09.2000 - 10:59

Hm... Situacija je resna. Padlo mi je na pamet, da bi za prebroditev krize naredil radikalen korak in se "odjavil" iz pokojninskega zavarovanja ter nadaljeval kot dopolnilno dejavnost.

Je avtoprevozniška licenca s tem kaj ogrožena?

skitnica - 17.09.2000 - 12:12

Stanko daj ne obupavajte-pritožbo nesite osebno-ampak poglejte, kaj vam piše na koncu, kjer naj bi bil pravni pouk.
l.p. in le korajžno v borbo!!!!

Paula - 17.09.2000 - 18:14

Lahko se zaposliš v kakšnem podjetju, kjer višina plače ni določena (v svojem naprimer). Tako kot s.p. plačuješ le akontacije davka iz dejavnosti, pavšal 1000 in 420 SIT ter članarino OZ.

Lep pozdrav!

bacil - 18.09.2000 - 15:20

Dragi Stanko!
Moja stranka (vodoinstalaterska dela opravlja) je s.p. in je 2 meseca nazaj s popolno vlogo in vsemi dokazili uspešno SPIZ-u dokazal, da bo plačevanje prispevkov v višini 2x resno ogrozilo obstoj njegove dejavnosti zaradi sprememb okoliščin njegovega poslovanja (izguba glavnega dosedanjega naročnika). Bil je neomajen (zavrnili so mu zahtevo 2x), šel je osebno k referentu na SPIZ in bil skrajno "tečen". Ker se ga referent ni mogel drugače rešiti, mu je vlogo, ki je bila popolna (dela računovodje v njej ogromno, saj zahtevajo mali milion izračunov in dokazov)že prej, končno po 3 mesecih pregovarjanja ugodno rešil na 1x znesek predpisanih prispevkov (jasno od Odločbe dalje).
SE DA, LE TAKO MORAŠ BITI TEČEN, DA SE ŽE SAMEMU SEBI GRAUŽAŠ.
Kljub dežju Vam vsem želim lep dan, tebi Slavko pa več "odločnosti".

skitnica - 18.09.2000 - 18:23

spoštovani-a Stanko, ali ste kaj razmišljali o vlogi za zmanjšanje akontacije davka od dejavnosti ???
l.p.