krpan in druščina postani član

Naslov teme: 3 D

554  15.09.2000 - 17:06h / Ostalo / Avtor: Poblajhana / 76 / 22

Ljudje božji, kaj je to? Že tretji dan traja 3 D, pa ni še nihče poročal o dogajanjih. Ali je tako zanimivo, da ni časa za nas, vseh zanimivosti in pikantnosti željnih človečkov, ali pa je takšen dolgčas, da udeleženci spijo že tretji dan?

micika - 15.09.2000 - 20:58

Ma ni jim dolgcajt. Saj veš,da so na SEMEnarju in ne utegnejo misliti na nas boge ljudi, ki smo ostali doma.

Pionirček - 16.09.2000 - 07:23

Micika ti pa govoriš kot naša tršica pri biologiji.

Paula - 16.09.2000 - 11:27

Nekaj informacij o 3D za radovedne:
- najprej smo se morali naspati in odpočiti,
- vsekakor vam je lahko vsem žal, ki niste bili zraven - namesto X problemov bi jih imeli sedaj 2xX ali kar X2 (na kvadrat) - malo za šalo malo zares,
- moje mnenje: trudili so se biti praktični, kar je večini najpomembnejše, teme so bile aktualne, organizacija brezhibna, vsekakor bi si seminar zaslužil boljšo udeležbo. Kje pa piše, da so kvalitetni seminarji lahko samo v Lj?

Lep pozdrav!

črna - 16.09.2000 - 13:09

Vsekakor se pridružujem Pauli!

Vsem,ki ste se do zadnjega premišljali vam je lahko zelo, zelo žal!
Pozor, predstavnicam nežnejšega spola: bilo je kar nekaj greha vrednih, da o SKB-jevcu sploh ne govorim!
Kar se tiče davkov, pa gorje tistim ki bodo svojim otrokom - bodočim študentom kupili stanovanje, da bi se izognili plačilu najemnin pri komu drugemu. Čaka vas kazen (davek), ker ste preveč delali in varčevali in tako ex post vzeli posel drugemu, ki pa slučajno živi v študijskem mestu in ima eno sobo viška!

Pozdrav!

Poblajhana - 16.09.2000 - 17:52

Torej Črna, je srce oddano ali samo še bolj zbegano?

blondinec - 18.09.2000 - 08:11

Kaj ti hodiš na seminarje zaradi greha ali zaradi znanja. V SKB pa je zares še veliko greha, bilance čistijo že dve leti.

grof Dracula - 18.09.2000 - 20:18

Črna, že po imenu se skladava. Kaj pa praviš name. Bil sem v črnem plašču, ko sem ti ponoči na slavnostni večerji dvakrat pomežiknil skozi okno na terasi. Vem, da si me videla, saj so se najine oči srečale in rdeče krvničke so ponorele.

MARTIN KPRAN - 17.09.2000 - 11:58

Vsem skupaj lep nedeljski pozdrav. V nasprotju s Paulo sem sam potreboval kar 2 dni, da sem "prišel k sebi" in tako lahko podam še sam nekaj statističnih podatkov.
Udeležencev je bilo 72, skupaj smo se družili 3 dni, nekateri pa nikakor niso hoteli odditi s predavanj (opomba: predstavitev davčnega vidika pokojninskih skladov s strani Zavarovalnice Triglav je bila za udeležence tako zanimiva, da navkljub mojemu 2 kratnemu posredovanju o nadaljevanju debate ob pogostitvi pred dvorano je večina še kar naprej vztrajala s svojimi vprašanji - 1 uro preko urnika). Vprašanj iz občinstva je bilo precej tudi pri drugih izbranih tematikah. Glede na program seminarja tudi ob potencialnem molku udeležencev predavatelji ne bi mogli do podrobnosti prikazati vseh pripravljenih primerov, zato je bilo razdeljeno tudi dokaj bogato strokovno gradivo (preko 120 strani A 4 formata). Vsi udeleženci so prejeli tudi brezplačen mesečni izvod strokovne revije Davčno-finančna praksa, po pošti pa še prejmejo odločbo Glavnega DURS-a glede "obdavčitve pokojninskih skladov".
Celostna ocena seminarja (ocena predavateljev, gradiva, predavalnice, pogostitve) znaša 4,45 (5 najvišja možna ocena), kar je po moji oceni (neskromno) nadstandardno glede na dogajanja na tržišču.
Tudi družabni večer ob slavnostni večerji je bil "kar živahen" - navkljub večinski udeležbi "šibkejšega spola" (opomba: le zakaj jim tako pravimo glede na obstoječe znanje in davčno znanje - predstavljeni teoretični primer razveze partnerjev na področju "kapitalskih dobičkov"). Še mogoče dodatni podatek pri slavnostni večerji: osebno še nisem poslušal tako kvalitetnega ansambla (opp. BLACK & WHITE) na podobnih prireditvah, tako, da jih bomo verjetno tudi pri naslednjih projektih povabili "k sodelovanju".
Mislim, da smo postavili dobre temelje, da se vidimo na podobnem srečanju prihodnjo pomlad (seveda, po oddaji "davčnih bilanc"). Naslov seminarja bi naj bil DAVČNO-FINANČNI COCTAIL. Receptura: zmešaš malce DDV-ja, dodaš ščepec davka od dobička pravnih oseb, še žlička dohodnine, na koncu pa vse skupaj preliješ z dobrimi finančnimi nasveti in dobre volje čakaš z nekaj novega znanja na zaključek obiska brdavsa, kjer ne bo ugotovljenih nepravilnosti.
Pa lep pozdrav vsem skupaj.

skala - 18.09.2000 - 08:23

Kako mi je žal, da nisem bila zraven.....Bi vsaj malo odklopila

MALI PRINC - 18.09.2000 - 09:55

Očitno ste se imeli zelo lepo in izvedeli veliko novega. Morda ne bi bilo nič narobe, če bi nekatere ključne probleme obrazložili tudi na teh straneh.
Ali pa je morda gradivo (ki je očitno zelo obširno) na prodaj?
lp

Sabina - 18.09.2000 - 11:04

Prepričana sem, da o kvaliteti seminarja ni dvomil nihče, saj je ta spletna stran dobra referenca za odločanje o sodelovanju. Na žalost pa imamo premnogi različne razloge, zaradi katerih se nismo udeležili 3D. Želje po gradivu so pa velike, zato bomo vsi neudeleženci več kot hvaležni, če boste še nam ponudili kakšno možnost, da pridemo vsaj do gradiva, čeprav nismo bili del dobrega vzdušja. Vsekakor, hvala za vaš trud in veliko uspehov in odmevnih seminarjev še naprej.

MARTIN KRPAN - 18.09.2000 - 13:52

Sabina, brez dlake na jeziku: če bomo po naših seminarjih pošiljali gradivo ostalim, ki na seminar niso prišli, potem bo to "slaba reklama" za naše bodoče seminarje, saj s tem najedamo "svoje bodoče prihodke". Tudi vprašanje prodaje gradiva (le kakšno ceno naj postavimo?) nekako ne spada v kontekst naše poslovne politike.
Dvem ali trem smo na osnovi telefonskih razgovorov ponudili, da jim namesto prodaje gradiva omogočimo 1,5 ure našega davčnega svetovanja, kjer prejmejo "brezplačno" tudi gradivo za seminar. Glede na situacijo se nam je zdela to poštena ponudba.
Mogoče v "tolažbo": pravkar pripravljamo naš E-mail mesečnik Davkoplačevalec (malce smo v zamudi, rok izdaje je bil 15.9.2000), kjer bomo objavili tudi nekaj povzetkov iz posameznih tem.
Lep pozdrav! M.K.
P.S. Upam, da sem s tem zapisom odgovoril na večkratna vprašanja glede gradiva za seminar. Hvala za razumevanje (upam, da nas res razumete).

Pika - 18.09.2000 - 20:56

Ob vsej naši "pametni" zakonodaji menim, da na koncu ta COCTAIL pogreni. Da brdavsi ne bi našli nepravilnosti ( državna blagajna pa prazna ) ?!?.
Seminar pa je bil super, le tako naprej. Upam, da ne boste pozabili, da je v marcu simpozij v Portorožu ( da se ne bi pokrival s COCTAIL-om ).
Pozdrav!

Filomena - 18.09.2000 - 11:33

Menim, da je Martin vse povedal, kar se je tam dogajalo. Jaz lahko še dodam, da imajo 5 vrst savne (vse sem preizkusila) in čudovito modro vodo. Glede gradiva pa, če ga ne bo možno dobiti drugače, sem ga jaz pripravljena odstopiti v fotokopiranje.

LP

MACA - 18.09.2000 - 16:16

Filomena-krasna ženska si-to sem prosila že pred seminarjem, če bi bil kdo pripravljen posoditi gradivo za fotokopirat-in eko-filomena pravi, da posodi.
Prosim, če mi daš številko GSM-ali telefon ali meil-da se dogovoriva za naprej.
Najlepša hvala še enkrat!

Paula - 18.09.2000 - 16:25

Le glejte, da se ne bo iz tega izcimil še kakšen fajn biznis. Sicer pa tako veste - teorija brez prakse je bolj malo vredna.

Lep pozdrav!

Filomena - 19.09.2000 - 13:40

Se čisto strinjam s teorijo in prakso. In moram še enkrat pohvaliti naše predavatelje, ker so bili IZVRSTNI, tako da sama literatura sploh ne more dati tistega, kar smo doživeli na 3D.

Hura za predavatelje!!!
In seveda še več takih seminarjev.
LP

Filomena - 19.09.2000 - 13:15

E-mail: filomenn@yahoo.com.

LP

Pika - 18.09.2000 - 20:59

Kaj pa avtorske pravice???

črna - 18.09.2000 - 22:10

Samo nekaj: NEHAJTE PROSJAČITI ZA FOTOKOPIJE, KER
STE VSI IMELI MOŽNOST BITI NA SEMINARJU - JE BIL ODPRTE NARAVE!!!

p.s. Blondinec - užalil si me! 3D sem preižvela izključno v družbi davkov!

Poblajhana - 19.09.2000 - 16:39

Črna, kje si, čakam na osebno poročilo!
ps: V petek me ni, grem na *semenar* v Portorož.

Filomena - 19.09.2000 - 13:16

Delamo na črno - je manj komplikacij.

LP