krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodja...obrtna zbornica

4997  22.10.2011 - 09:29h / Ostalo / Avtor: Bibi / 111 / 16

Pred časom sem se odločila, da ne bom več pisala o tem. Pa po vseh stvareh, ki jih berem ne morem mimo in ne morem pustiti da stvar gre lepo mimo.

 

V našem kraju sta na obrtni zaposleni dve, obe imata prijavljeno dejavnost računovodsko in davčno svetovanje. Sklepam, da sta na obrtni zaposleni in da jima je to dopolnilna dejavnost (oziroma popoldanski s.p.), obe imata za lani cca 20.000 eur prihodkov.

 

Vendar to je zaenkrat premalo podatkov, ki bi jih lahko javno predstavila, potrebovala bi več podatkov, več izkušenj še iz drugih krajev in tukaj bi mi prav prišla kakršna koli pomoč, saj bi nam potem mogoče skupaj uspelo ustaviti tole obrtno in njihovo nelojalno konkurenco in hkrati mogoče tudi doseči, da se njihovo članstvo že enkrat ukine in ni več obvezno ali pa da obrtniki vsaj imajo nekaj od plačanih članarin.

 

Kakor koli...vsi predlogi so dobrodošli kako se postaviti po robu tej ustanovi.

Prva Brina - 22.10.2011 - 10:26

Kaj pa dela zbornica računovodskih servisov pri GZS??? Mogoče preko njih, če slučajno ni isto sr... drugo pakovanje.

Lp

e.t. - 22.10.2011 - 10:43

Ker se bližajo volitve - volil bom tisto stranko, ki bo v programu imela ukinitev obveznega članstva !!

aar - 22.10.2011 - 10:46

Tudi pri nas je podoben primer in že ob odpiranju s.p. kar vpišejo "domač" računovodski servis, ki bo vodil knjige. Če to ni višek, ampak kako jim stopiti na prste.

 

 

Tatjana - 23.10.2011 - 17:26

Takoj se pridružim in volim stranko, ki bi ukinila obrtne zbornice. Na ptujski OZ je isto, le da tam na e-vem točki priporočajo vedno isti računovodksi servis.

Nuška - 23.10.2011 - 17:38

Tudi jaz se strinjam.

ales - 24.10.2011 - 07:23

glede obvezne članarine je to skorajda nemogoče, obstaja pa pot, vendar se je mnogi ne poslužujejo. Potrebno je podati zahtevek za izstop na OZ, ko dobite negativni odgovor, pošljite pritožbo na MG, ko od tam prejmete enak odgovor, pošljite preko odvetnika pritožbo na Upravno sodišče. Upravno sodišče vse take zahtevke obravnava kot neugotovljena dejstva in vrača OZ nazaj v presojo, kjer ponavadi vse potihne. Za to je potrebno tudi nekaj storiti, kar pa večina ne. Samo spraševati, kaj narediti ne reši nobene težave.Če imate zadeve "pošlihtane" ne vidim nobenega razloga, da ne pošiljate pritožb. Če pa jih ni, potem je pa tako vse v redu.

Glede računovodstva, saj nista edini, ki opravljata to dejavnost, poiščite v drugem kraju, danes v času interneta, e-pošte in ostalih načinov komuniciranja to res ne predstavlja nek problem. Sicer vam pa noben ne more določiti vašega računovodskega servisa, to je vaša odločitev. lp aleš babnik

Iza - 24.10.2011 - 08:46

Razmišljam.Se pravi država predpiše obvezne prispevke,-članstvo,potem pa njeni (skoraj ) uslužbenci tem članom  nudijo svoje storitve preko popoldanskega dela.Konflikt interesov se mi zdi da  se to imenuje in mislim,da protikorupcijska komisija obravnava take stvari?

SILVA - 24.10.2011 - 11:30

V Kamniku tudi vse na novo odprte s.p.-je in obrtniške d.o.o.-je, pošiljajo v točno določen računovodski servis ali dva.Le zakaj???!!! Ker sem konkurenca, mi gre malo na živce. Po drugi strani je pa že nekaj njihovih starih strank prišlo k nam, ker niso bili zadovoljni. Pa imajo "kajlo". haha ;-) Vse se vrača, vse se plača. Če jih imaš preveč. se jim ne moreč dovolj posvetit.

Ajša - 24.10.2011 - 11:59

Morda se povežemo, zberemo več podatkov in poprosimo Pop - Preverjeno naj to še to objavi, morda bo potev večji odziv !

Bibi - 24.10.2011 - 12:35

Jaz sem pripravljena in bi bila zelo vesela da se združimo, saj vidim, da ima celotna Slovenija težave z njimi in njihovo konkurenco.

 

Ideja s protikorupcijsko komisijo ni slaba, vendar ne verjamem, da bodo ukrepali.

 

Treba bo s konkretnimi imenimi in številkmi na plano in jih javno objaviti.

 

Problem, ki se mi pojavlja je samo ta, da ta forum berejo tudi gospe in gospodje iz obrtnih zbornic in se lahko potem s takšnimi informacijami zelo obogatijo.

 

 

 

 

leo - 24.10.2011 - 14:27

Saj nekateri klepetalci že ukrepajo v tem smislu, da se z našimi informacijami te gospe ne bodo obogatile, tako da dajejo napačne in zavajajoče odgovore...

Taja - 25.10.2011 - 13:54

Če so lovke visoko SIGURNO ne bodo ukrepali

sila - 24.10.2011 - 13:49

Kranj ni izjema, niti glede "kraje" strank, niti glede "urejenosti" računovodstva.

Taja - 25.10.2011 - 13:53

Na žalost je vse pri nas tako !

SILVA - 26.10.2011 - 14:32

Me zanima, zakaj kakšna kontra ne komentira....mislim dotične na OZ-jih.

No kje ste zdaj korajže!!!???

Bibi - 27.10.2011 - 08:18

Tole je njihov odziv, ki sem ga prejela na moj mail

 

Pozdravljena!

Ne vem kaj ste mi hoteli sporočiti z mailom naslovljenim na OOZ. Nam morda grozite?
Naj vas poučim,(očitno tega ne veste, kot še marsikaj drugega ne) da so grožnje, hujskanje,klevetanje in razširjanje laži večji prekršek kot opravljanje dopolnilne dajvnosti.
Vse vaše klevetanje po forumu je brez vsake osnove. Nobene stranke vam nismo speljali in o vaših cenah se nismo pogovarjali, tako, da vam nismo mogli znižati cene za 10%. Mojca je sprejela samo 1 vašo bivšo stranko in to zaradi tega,ker jo je ta, za to prosila.

Glede na to, da se zelo zanimate za naju, sem se tudi jaz pozanimala o vas. Izvedela sem, da vas je zpustilo kar nekaj strank, na kar pa bi lahko  bili že navajeni, saj se vam to že ves čas dogaja.
Zakaj le vas zapuščajo? Ste pomislili, da je lahko vzrok tudi vaša nesposobnost? Morda bi bilo za vas koristno, če bi pričela pometati pred svojim pragom, ne pa da iščete krivce za vaš neuspeh pri drugih. Sicer ste pa še mlada...
Ne vem, zakaj vam gre tako vnos članarina, saj je ne plačujete niti vi, niti nekateri, ki opravljajo mizarske storitve. Dobro, vam je ni potrebno (še). Zvedela sem marsikaj tudi o vaših najbližjih....

Pa dovolj o tem, za sedaj......nadaljevanje sledi, morda prav kamlu.............odvisno od vas.

Andreja Rojc...gospa je sekretarka na ooz Laško