krpan in druščina postani član

Naslov teme: IKEA AVSTRIJA

4552  26.09.2011 - 11:44h / DDV / Avtor: TOMA / 160 / 7

Pozdravljeni,

ali imate tudi vi problem v Ikei v Avstriji dobiti račun brez DDV, pa čeprav se indentificirate z DDV-SLO. (Sploh nočejo izdati pravi račun, da bi oni napisali ime podjetja, davčno številko, njihovo klavzulo, da gre za dobavo v drugo članico EU.)

Kaj storiti?

 

(Nekateri: DDV-at  davčno nepriznan in še enkrat samoobdavčitev v slo. )

Kakšno je vaše mnenje?

Lep pozdrav!

Prva Brina - 26.09.2011 - 11:50

Da Ikea je država zase in se je ne da premaknit. Naredila sem samoobdavčitev na neto znesek in terjatev do države iz naslova DDV. Čakam, če bo stranka zahtevala DDV nazaj v Avstriji, če ne bom preknjižila na davčno nepriznane stroške.

Lp

MeTa - 26.09.2011 - 12:49

Na posebnem okencu v Ikei moraš izpolniti določene obrazce, s sabo moraš imeti vsa potrdila o registraciji, id za DDV, poslovni register.... TRR....potem na roko - peš napišejo, izpišejo , prepišejo, kar hočete, iz računa - avstrijskega, seveda in to je to.

Potem pa čakaš......in.....pride ...vračilo avstrijskega DDV na naš TRR.

 

MOje mnenje, če je za Avstrijce o.k., da so vrnili DDV, potem bo tudi za naše Dursove specijalce moramo držati. Naredili smo samoobdavčitev...

Lep dan želim

 

beti - 26.09.2011 - 21:50

Kolikor je meni znano, da plačani DDV v Avstriji zahtevaš preko naše davčne s posebnim obrazcem, ki je na E-davkih v elektronski obliki. Ta obrazenc izpolneš in potem naša davčna to ureja naprej, da dobiš vrnjen ddv, ki si ga plačal v Avstriji.

Maja - 27.09.2011 - 10:43

beti, kateri obrazec?

Mogoče kdo ve.

TOMA - 27.09.2011 - 12:21

Pozdravljeni,

 

sem brala, da naša Durs  ne vrača napačno zaračunanega davka iz druge države članice ( Iksu).

 

Obrazec Zahtevek za vračilo DDV v državi članici EU (oznaka dokumenta VATR-APP) je namenjen pravilno zaračunanemu in plačanemu davku v državi članici (kongresi, ipd).. (Glej Iks 9/10Na obrazcu je celo izjava, ki glasi:

-da ne gre za zneske DDV, ki so v skladu z zakonodajo države članice vračila nepravilno zaračunani

 

(po tej logiki, je kar prav, da  vrne Ikea ddv, ampak   ne Durs preko sistema - problem, da v Ikeji to ne povedo jasno in glasno, kaj, kje in kako priti pri njih do "EU-dobava za zavezance -računa").

LP

 

njofra - 28.09.2011 - 10:40

Bom malo nesramen:

 

Prav vam bodi, kaj pa za tistih nekaj evrov hodite v Avstrijo. Mislim, da bi za tiste regalčke, omarice, stolčke ipd. ki se kupujejo v Ikei, pri nas plačali enako ali pa samo malo dražje. Ne vem, če se tako strašno splača iti v Avstrijo.

 

Če sem koga užalil, se opravičujem, vendar mislim, da imam prav.

 

LP, njofra 

TOMA - 26.10.2011 - 12:58

Pozdravljeni,

 

sem opremila komercialiste z ispisi iz registra (Ajpes) z izpisom da smo ddv zavezanci in to tako kopija originala izpred let od Durs-a in tekoči izpis iz evropske baze, pa štempiljka, poslovni račun banke, samo kot potrdilo,...  in ne boste verjeli:

- niso izdali računa, kjer bi pisalo naše ime podjetja - to napišete sami, so pa v približno mesecu in pol nakazali na naš trr znesek davka po računu.

 

Torej račun je bil gotovinski, sem se samoobdavčila za neto znesek, ter znesek vrnjenega DDv preknjižila iz odhodkov na terjatev do Ikeje, ter jo z nakazilom tudi zaprla.

 

Lep pozdrav in hvala vsem.