krpan in druščina postani član

Naslov teme: pomoč

4170  26.08.2011 - 20:54h / Ostalo / Avtor: Rebeka / 50 / 5

Pozdravljeni!

 

Mi lahko pomagate, prosim. Vodim knjigovodstvo s.p. direktor-direktor. Vse lepo in prav. Vendar ni tako lepo. Po enem letu vodenja mi ni plačal nič, prispevkov in davka ne plačuje in tudi ni ga več na naslovu. Ugotovila sem, da je pokasiral znesek za samoposlitev in izginil. Zdaj pa mene zanima ali sem jaz dolžna še naprej oddajati vse obrazce, vključno z njegovim OD, na Durs. Rada pa bi preklicala pooblastilo, ker je popolnoma neodgovoren. Klicala sem že strokovno delavko na Durs pa nisem dobila konkretnega odgovora. Prosim...

 

Pa opozorila bi Vas še, da je danes petek in to zelo vroč

 

Lp TEBI in vsem

Beki 

FRANJA - 26.08.2011 - 21:25

Rebeka,ko si s svojo stranko pred enem letom sklenila pogodbo,sta verjetno tudi opredelila,kaj boš delala zanj.Verjetno se je  pristojen davčni urad obvestilo kdo bo vodil poslovne knjige,kako se bodo vodile ter za kaj boš oz.si pooblaščena (obseg pooblastil).Verjetno te je pooblastil,da namesto stranke oddajaš obrazce preko E-davkov .
Na tvojem mestu bi napisala dopis na DU,na Ajpes,mogoče še na Zavod za zaposlovanje (zaradi subvencije),da enostransko  prekinjaš poslovno sodelovanje s stranko to in to iz razloga "tega in onega".
Priporočeno s povratnico (na vse naslove ,kjer bi lahko bil) tudi stranki napiši odpoved ter priloži dopise,ki si jih poslala na pristojne inštitucije.
Jaz to ravnokar delam,na žalost ne samo za enega ,ampak kar osem takih strank.
Glede na sredstva ,ki bodo zopet namenjena za samozaposlitev,bo spet naval.Jaz brez predplačila za najmanj pol leta vnaprej ne vzamem nikogar več.Dovolj solidarnosti.

Lep pozdrav tebi,TEBI (saj lahko ne !?) in ostalim

Rebeka - 26.08.2011 - 22:03

Franja, hvala!

Bom  tako naredila. Glede BB-ja pa seveda lahko, čeprav sem prava Gorenjka. Na "uho" ti povem, da me je spet zamikal celjski štacjon, pa ne vem kakšen parazor bi izbrala, da ne bi bila preveč markantna. Mi lahko pomagaš, prosim

 

Spet lp TEBI in TEBI in vsem  

vedno bolj vaša Beki 

ninočka - 27.08.2011 - 08:53

Rebeka, prepričana sem, da si bolj podkovana v davčnih  predpisih, ali samo iščeš, da bi spet prišla do velikega BB?. Ne privoščim ti, da bi uspelo!? Pa še izdala si se, da si Gorenjka. On pa je Štajerc kot jaz in imam več šans. Pa uživaj v delu, meni pa se bliža dopust na Maldivih. Srečno!

 

lep pozdrav od  mojstrice

 

Nin 

Rebeka - 28.08.2011 - 20:09

Ker se moj BB ne oglasi, bom jutri odpotovala. Zdaj pa na Hrvaško. 

 

 

Lp vsem  

 

Beki 

FRANJA - 28.08.2011 - 22:53

Ninočka,tako velik občudovalec F.Prešerna pa ne more biti Štajerc,bolj mi diši po Gorenjcu.
Rebeka ,ne zamenjuj barve  marele,zamenjaj "štacjon".Mogoče ga boš pa našla na
"oni strani".Veliko sreče in lp.