krpan in druščina postani član

Naslov teme: PRIJAVA TERJATEV , LEPO PROSIM OBRAZEC

3769  20.07.2011 - 08:59h / Ostalo / Avtor: STEW / 435 / 2

Podjetje je šlo v stečaj in moramo prijaviti terjatve.
Ali ima kdo morda kakšen mušter obrazca za prijavo.Saj vem, da jih je na spletu malo morje, vendar so vsi plačljivi.
Vnaprej hvala

Branka - 20.07.2011 - 09:30

Saj je lahko v obliki dopisa, kjer navedete "zadevo" in seznam vseh dokumentov, ki jih prilagate.
Ne pozabite na obračun zamudnih obresti do dneva uvedbe stečaja.

p.š. - 20.07.2011 - 11:42

Kot pravi Branka: sestavite dopis z nazivom : prijava terjatev v stečaj , navedite točne podatke vašega podjetja in podjetja v stečaju; v dopisu  navedete točno št.zadeve ( stečajni postopek podjetja  npr.STEČAJ d.o.o. pod št. St xxxxxy  z dne c.c.2011 ), navedete, da v vaših poslovnih evidencah izkazujete na dan začetka stečaja do tega podjetja "takeintake" terjatve ( zapišete točen seznam računov z datumi in zneski), obračunate še zakonite ( ali pogodbene) zamudne obresti in jih navedete v seznam. Opišete, na kakšni osnovi so te terjatve nastale ( npr.pogodbeno razmerje, naročilo kupca, itd.) . Kot priloge navedete (popišete) vse dokumente, ki jih boste priložili dopisu ( to naj bi bili kopije izdanih računov za terjatve s priloženimi naročilnicami, dobavnicami, podpisanimi prevzemnicami s strani kupca ; obračuni zamudnih obresti ; morebitne pogodbe o poslovnem sodelovanju, vkolikor obstajajo ; če gre za kakšne projekte ali storitve na terenu, priložite še fotografije opravljenih dobav ali del, vkolikor razpolagate z njimi). Vse skupaj pošljete na naslov sodišča s podatki, kot so navedeni v oklicu stečaja če je le mogoče s povratnico ali osebno vročite na vložišču sodišča . Od 1.1.2011 za prijavo terjatev v stečaj ni potrebno več plačevati sodnih taks.  
V oklicu stečajnega postopka je točno navedeno, kako vsebinsko naj se poda prijava terjatev, zato preverite, če zahtevajo še kaj razen navedenih podatkov in dokumentov in jim tisto pač predložite.

Tako na kratko izgleda prijava terjatev v stečaj, za katero nekateri formirajo plačljive splošne obrazce, ki pa vedno ne zadostujejo zahtevam iz posameznih oklicev.

Vse postopke v zvezi s konkretnim stečajem lahko spremljate na spletnih straneh AJPES-a.
Želim vam čimvišji poplačan delež vaših terjatev ;).

lp