krpan in druščina postani član

Naslov teme: Polog zelo visokega zneska na TRR - kontrole????

3290  15.06.2011 - 07:41h / Ostalo / Avtor: bogat / 2963 / 5

Pred meseci sem zaradi splošnega nezaupanja v banke dvignil iz računa banke A zelo visoko vsoto denarja. Zdaj bi rad to isto vsoto denarja nakazal na svoj poslovni račun pri banki B. Ali lahko ta znesek na banko B položim kar v gotovini (tukaj me skrbi, da me ne bi obravnavali kot kakšnega "pralca denarja", saj banka B ne ve, da je bil znesek dvignjen na banki A), ali pa je primerneje, da znesek položim nazaj na banko A in ga preko elektronskega nakazila prenakažem v banko B (da bo viden izvor denarja)? Kaj predlagate......?

Danja - 15.06.2011 - 07:59

Bolj občutljivi so dvigi, kot pologi, zato bi vas moralo bolj skrbeti takrat, ko ste tako visoko vsoto denarja dvignili. A na banki niso naredili zapisnika?

bogat - 15.06.2011 - 08:21

Žal o zapisniku ob dvigu ne vem nič. Če vas prav razumem, pa lahko gotovino kar položim na banko B (saj v tem primeru ni provizije), ali mi kljub temu svetujete elektronsko nakazilo?

p.š. - 15.06.2011 - 09:26

Nek dokument o dvigu iz banke A gotovo morate imeti ( ali ste vi izpolnili obrazec za dvig ali pa vam je bančna uslužbenka to izpolnila na računalniku, vi pa ste podpisali ) - saj vam drugače ne bi izročili denarja . Zapis o dvigu gotovine je razviden tudi na bančnem izpisku o prometu na ta dan ( ali izpiske prejemate od banke po pošti ali jih lahko , če uporabljate proklik, izpišete sami iz programa za elektronsko bančništvo).
Ne razumem, zakaj bi denar vračali na banko A, če ste ga od tam vzeli zaradi nezaupanja... banka B se ne bo branila vašega gotovinskega pologa ( nobena banka se ga ne bi ) , a ni problem v banki in fizičnem pologu- problem  z vidika "pranja denarja" obstaja ob morebitnem davčnem nadzoru - zato le urno poiščite potrdilo o dvigu ali bančni izpisek na dan dviga.
No, to so moja predvidevanja, ker niste zapisali, ali ste opravili dvig iz osebnega računa kot fizična oseba ali iz poslovnega računa kot samostojni podjetnik ali lastnik podjetja ...

lp

jože - 15.06.2011 - 10:15

Postopki v zvezi z pranjem denarja se začnejo, ko položiš enkratni znesek nad 30.000,00Eur.

??? - 15.06.2011 - 11:47

Aha - to pa ima zvezo s puntom obrtnikovpred uvedbo Zakona o preprečevanju zamud pri plačilu obveznosti.