krpan in druščina postani član

Naslov teme: Negativni kapital - strah za obstoj podjetja????

3010  28.05.2011 - 22:17h / Ostalo / Avtor: zaposlena / 119 / 6

Zaposlena sem v podjetju, ki ima že nekaj let izgubo. V letu 2010 pa je izguba tako velika, da je kapital že globoko negativen. Kaj to pomeni za nadaljnje poslovanje podjetja in sprašujem, če me mora biti že strah za delovno mesto? Morda je vprašanje neumno, ampak nisem računovodja in si zadeve ne znam dobro razlagati!!!

jest - 29.05.2011 - 04:27

LP,

Samo vprašanje časa je, kdaj se bo firma sesula....

Jaz bi zamenjal službo....

SCT...pa Vegrad.....vsi imajo negativen kapital....

zaposlena - 29.05.2011 - 10:13

Koliko časa pa lahko takšno malo privatno podjetje z negativnim kapitalom sploh funkcionira... Saj po neki logiki zadeve ima lahko vsako leto (zaradi slabih rezultatov poslovanja) še malo bolj negativen kapital, ampak posluje pa vseeno? Plače zaenkrat še kar prejemamo in nič nam lastnik ne omenja, da jih v prihodnje nebi. Kako si to razlagate??????????????

jest - 29.05.2011 - 12:20

LP,

Nekaj je narobe ! Ali bilance niso prave, ali pa denar ni ta prav....

Rekel bi takole: podjetje najbrž v redu posluje, torej ima dovolj denarja, prikazujejo pa se lažne številke, lahko gre tudi za kakšna prikrita izplačila....

Videt bi moral....

LPBojan

pic - 29.05.2011 - 10:40

Saj ni samo bilanca glavni pokazatelj dobrega/slabega poslovanja... kot zaposlena lahko presodite ali poslovanje normalno teče ali škriplje, verjetno bo ta presoja boljša kot tista iz bilance (pa še pravite, da niste računovodkinja...).
Glede na to, da skrbno pregledujete bilance in vas je strah, pa je sploh najbolje, da si začnete iskati novo službo. Bo dobro tudi za podjetje, ker se bo "rešilo" vašega straha... Taki strahovi tudi "ubijajo" dobro poslovanje...

Barbara - 29.05.2011 - 14:15

Tudi sama sem ustanovila podjetje in dve leti posojala svoj denar, da je podjetje začelo delovati. Verjela sem v svoje delo, imela jasne načrte in si našla zaposleno, ki ni dvomila v to, ali bom uspela ali ne. Najboljši pokazatelji so po mojem mnenju jasni načrti vašega vodstva, odnosi, ki so jih uspeli ustvariti in kje se vi vidite v vsem tem. Če dvomite v to, kar delate, to le zajeda vas in podjetje, kjer delate. Sami ocenite, pri čem ste.

 

Lep pozdrav,

mgj - 31.05.2011 - 12:24

Če niste zaposleni v računovodstvu, me prav zanima zakaj vohljate po bilancah. Direktno vprašajte, zahrbtnost je najslabša za podjetje in za vas.