krpan in druščina postani član

Naslov teme: POBOT IN RAČUNOVODSKI SERVISI

2951  26.05.2011 - 10:15h / Ostalo / Avtor: Tina / 68 / 13

Pozdravljeni!

 

Ne vem, ali sem kakšno debato na to temo spregledala, ker imam občutek, da se samo jaz mučim z logistiko prinašanja in knjiženja dokumentov, da bi lahko za stranke pravočasno in predvsem pravilno poročala v E-pobot.

Vem, da je za nami šele drugi pobot, vendar kljub pozivom (pisnim in telefonskim) mi dosti strank še vedno dostavlja dokumente po starem, se pravi enkrat mesečno. Za nekatere stranke že imam urejeno, da imam vpogled v e-banko, tako, da lahko vsaj TRR izpiske dnevno knjižim, za ostale dokumente pa...

Dogaja se mi tudi to, da nekatere stranke sicer nosijo dokumente redno v knjiženje, konkretno sem v petek prejela še nekaj zadnjih računov, ki jih je stranka prejela v četrtek po pošti in sem jih morala v petek dopoldan "na brzino" sknjižiti, saj so že zapadli in niso še bili plačani in sem jih morala prijaviti v e-pobot-vse to sem preverjala v petek ob 11.uri, kje pa so še vse ostale stranke??!! Skratka - norišnica!! 

Potem pa v paničnem vnašanju (da ja ne bom zamudila roka) na Ajpesov portal on 12.30 uri dobim mail od Ajpesa, da so podaljšali rok za oddajo - PA KDO JE ZDAJ TUKAJ NOR??!!In ko semvse oddala, sem bila tako zmozgana, kot po oddaji bilanc 31.3. in se sprašujem, kako bom vse to zmogla vsak mesec...

Naj še povem, da imam programsko zadevo lepo rešeno kar se tiče DDV evidenc in uvoza v Ajpesov portal.


Zanima me, kako ste si ostali servisi uredili izmenjavo dokumentov s strankami? A imate tudi sami podobne probleme kot jaz?   

Lep dan vsem skupaj!

Tina

 

dasa - 26.05.2011 - 10:42

Ja tudi mi imamo podobne probleme in smo začudeni, kako to da se ostali nič ne pritožujejo, ker menimo, da če hočeš dosledno in pravilno vse knjižiti in izdelati se ti zmeša.

nataša - 26.05.2011 - 11:12

ja res je, pa še odgovornost smo sprejeli na sebe. ABSURD!!!! Kako pa naj mi odgovarjamo, če nam stranka ne prinese vseh papirjev. Mislim da je ogromno takih, ki imajo te probleme. Pa še nekaj, kaj pa dopust. Ne morem si ga planirati v začetku meseca, ker bo e-pobot, v sredini plače strank, konec meseca ddv-ji, a sploh lahko grem na dopust???

Čonč - 26.05.2011 - 11:56

Tisti,  ki jim mi izvajamo plačilni promet, tudi prijavljamo v e.pobot, ostali pa naj sami prijavljamo, ker enostavno prevzeti odgovornost za prijave je NEOODGOVORNO.

sila - 26.05.2011 - 12:23

Manjšemu številu zelo doslednih strank, pripravimo pobote. Za večino tega ne delamo, ne upamo prevzeti odgovornosti za pravilnost.

dasa - 26.05.2011 - 12:42

mi tudi e-pobotov skoraj ne delamo, pa saj je potem še hujši cirkus z DDV-ji , sploh tisti 20. v mesecu. Ne vem kje je GZS in ostale inštitucije, da bi nas zastopali in sprejeli življenjski zakon.

saba - 26.05.2011 - 13:00

Jst se tega sploh ne grem. Sezanila sem vse stranke , pomagala sem jim da so se registrirali na ajpes, izpišem jim podatke na zadnji možni datum, kko so mi prinesli dokumentacijo, naprej pa sami. A mislite da me je kdo resno vzel, pol pojo pa jokal, ko jim bom ddv spreminjala,

STEW - 26.05.2011 - 14:20

Mi smo svojim strankam poslali dopis, da če ne bodo poravnali svojih obveznosti v roku 30 dni do svojih partnerjev, da se bodo morali sami prijaviti v e pobot na Ajpesovi spletni strani (da tako veleva zakon), seveda prej pridobiti ustrezno digitalno potrdilo....

Vam povem, da še eden ni zamudil z plačili

dasa - 26.05.2011 - 14:29

Ampak tudi če ne zamudijo s plačili, je potrebno to ugotoviti, to pa pomeni, da moraš imeti poknjiženo banko do 19.05.2011, če hočeš pravilno izdelati in oddati DDV 20.05.2011 za april

mateja - 26.05.2011 - 15:56

Ta problem ni samo v računovodskih servisih. Tudi v  podjetjih, če imamo račune z
krajšim rokom plačila naprimer 8 dni, ponavadi računa sploh še ne dobiš, ko ga moraš že plačati
ali dati v pobot.

Lili - 27.05.2011 - 08:22

Menim da s v podjetju ne morete primerjati s servisi, saj v podjetju ne more bit kritična masa  takšnih dokumentov kot navajate.  Na servisu pa je, definitivno!

Sama imam enake probleme kot Tina in ne vem več kako se naj organiziram, verjetno bom odslovila stranke ki si niso sposobne same delat prijav v pobot.

Menim pa, da bi se le morali "zbuditi" in kolektivno nekaj ukreniti.

Sonja - 27.05.2011 - 08:33

Gotovo imate računovodski servisi kako združenje, zakaj ne zastopa vaše interese, saj ni rešitev,  da stranke same dajejo v epobote, norišnico bodo s popravljanjem DDV, to bo še hujša zmešnjava : Po moje bi bilo, če že nekako ( ne vem točno ) sorazmerno oddajanje z DDV in nikakor 2X- oddati naenkrat na Ajpes in v e-pobot , vse ostalo je nesorazmerno delo. Sicer bi 66.a čl. ukinila , ajpes pa ni možno "pobirati do zadnjega dne".
Sploh ne vem zakaj se kako združenje ne "zbuni", kot se kar naprej negospodarski sektor( ti imajo čas).

Polona - 27.05.2011 - 09:34

Zakaj se nihče ne zbudi? Zato ker smo slovenčki do konca tolerantni. Malo se "bunimo" konec koncev pa naredimo kar nam naložijo in smo tiho. Nihče od nas pa se ne obrne na primerne inštitucije ki bo na naši strani. Verjetno ker smo preobremenjeni z delom in enostavno nimamo volje še za to da bi se obrnili na pravega človeka ki bi pa nam mogoče pomagala.
Tudi meni ni jasno kako bomo letos šli na dopust.
  

Alina - 27.05.2011 - 12:40

Ja, so kar zagata ti poboti.

Sama sem se na svoje stranke obrnila z dopisom, kjer sem jim (še x-tič) pojasnila pomembnost dosledne dostave dokumentacije in dala možnost, da pobote oddajajo sami.
Poudarila sem tudi, da bodo poboti oddani tako, kot izkazuje predložena dokumentacija. Odgovornosti, za napačno poročanje, ker nimam vseh izpiskov ali celo računov, ki so še odprti, pa ne bom prevzemala... V svojo zaščito sem še izpilila sistem časovne sledljivosti prevzete dokumentacije...

Pa še kar dobim dva dni po pobotu od stranke, ki je zavezanec za DDV, prejeta računa iz januarja in marca, seveda neplačana... Lepo ne?