krpan in druščina postani član

Naslov teme: POBOT-RAČUNOVODSKI SERVIS

2279  12.04.2011 - 11:54h / DDPO / Avtor: TEJA / 71 / 2

Da še jaz napišem, kako smo se lotili obveznega pobota pri nas. Vse stranke smo obvestili o novem zakonu po telefonu. Imamo srečo da veliko strank plačuje vse na valuto. Se pravi pri teh strankah nimamo kaj prijavljati v obvezni pobot. Za tiste stranke ki, ki nam redno nosijo dokumentacijo bomo pobote naredili. So pa velik vprašaj tiste stranke, ki papirjev ne nosijo in vemo da imajo kar dosti zapadlih obveznosti. Kako bote ravnali v takem primeru???? Kdo prevzame odgovornost v takem primeru????

Danja - 12.04.2011 - 13:22

Kompenzacije so samo ena od oblik plačilnega sistema. Če si plačilni promet vodijo stranke same, potem nosijo tudi ta del odgovornosti, mi smo lahko le v tehnično pomoč za poročanje na Ajpes. Odgovorna oseba poslovnega subjekta je po moji presoji lahko le zaposlen delavec s posebnimi pooblastili za vodenje financ za določen gospodarski subjekt (izjemoma tudi knjigovodski servis, če je to v pogodbi striktno dogovorjeno). 

Suzi - 12.04.2011 - 16:02

ALi imate v pogodbi, da v imenu stranke plačujete njihove obveznosti? Potem se lahko zatekne pri odgovornosti, pri nas ne prevzememo plčaevanja. Strankil epo v banko vnesemo virmane, nekaterim še izpišemo v papirnati obliki NIKOLI pa ne potrdimo plačila. Torej tud za pobot ne moremo biti odgovorni. Vsekakor pa ni nobene ovire, da se ne bi skupaj lotili vsaj prvih treh pobotov, da stranke osvojijo to delo, pa si uredijo digotalne podpise, vmes bomo naredili pač s pooblastilom. V bodočnosti pa računam, da bodo tudi programerji oljašali delo in pripravili nek izpis računov za pobot. ODLOČALA pa bo vedno stranka da ali ne.