krpan in druščina postani član

Naslov teme: rač servisi in novi zakon

2182  07.04.2011 - 11:00h / Ostalo / Avtor: enasrecka / 65 / 11

Pozdravljeni

Prebiram te strani in opažam, da imate računovodski servisi kar namen se spopadati z dajanjem obveznosti v obvezen pobot.

Kolikor sama gledam zakonska določila, vidim, da je nemogoče (resnično za noben denar, ob še tako veliki stopnji predanosti svojemu delu, ob še tako visoki stopnji odgovornosti strank do popolne in točne dokumentacije, pravočostno dostavljene v servis) kvalitetno opravljati to storitev za stranke.

Boste res se podajali v to delo?
Res lahko zagotovite kvalitetno opravljeno delo za svoje stranke?

Vnparej hvala za vaša mnenja.

lp

MB-JC - 07.04.2011 - 11:36

jaz mislim, da nebom nič oddajala. Še za svoje računovodski servis ne vem točno kako naj bo to v praksi potekalo, kaj šele za vse ostale stranke.

Mislim, da potrebujemo vsi še dosti razlag in praktičnih primerov glede ovbeznega pobota ter 66.a člena ZDDV.

Medvedek - 07.04.2011 - 12:20

Ali pa redno plačujete dobaviteljem pa se vsemu izognete

aar - 07.04.2011 - 12:37

Se strinjam z enasrecka. Ni šans da to delamo v servisu, tudi če karkoli naredimo bomo v vsakem primeru narobe, saj ne razpolagamo s podatki, ki bi privedli do pravega rezultata. Vsaj enkrat bodimo enotni in ne oddajajmo nič. Zakon je pisal nekdo, ki ni  še nikoli ni delal v praksi. Žal posledice nosimo pa tisti, ki nismo nič krivi.

Gaja - 07.04.2011 - 13:09

Se popolnoma strinjam z predhodniki. Si sploh ne znam predstavljati kako bo zadeva stekla. Ali bomo zdaj hodili od stranke do stranke in milo prosili za papirje, kot da nimamo drugega dela. Mislim da s sprejetjem ZPreZP ne bo rešen problem neplačevanja, ampak tako kot vedno so dacarji poskrbeli za to in pristavili svoj piskerček. Zanima me samo kakšne sankcije nas čakajo, če se temu enotno upremo? 

Lili - 07.04.2011 - 13:24

Jaz sem se organizirala tako, da svoje stranke  "po seznamu" seznanjam z zadevo in  jim pomagam da se registrirajo na Ajpes.

Oni so dolžniki in za prijavo v pobot morajo skrbeti sami. Saj gre samo za sestavni del plačilnega prometa , tudi prej so kompenzacije delali sami in to je pač samo prijava v obvezno "možnost" kompenzacije. Tako sem jim razložila in počasi sprejemajo dejstvo, posebno še zaradi sankcij in pa povezave s pravico do odbitka ddv.


Meni bodo dali gesla da bom lahko vstopila v program in si za potrebe ddv izpisala njihove prijave v pobot.








ine - 07.04.2011 - 14:51

se strinjam z vsemi predhodniki. Kaj pa tiste stranke, ki so papirnato popolnom neizobražene, ki komaj napišejo virman. kako bodo  oni prijavljali v Ajpes. Znanja o računalniku imajo toliko kot jaz o možganski kirurgiji - ne žalim nikogar, venadr so tudi taki.Kaj pa v tem primeru??
Hvala

Suzi - 07.04.2011 - 20:06

Taki izjemi, če je seveda drugače dobra stranka, bom ponudila, da pride k meni in skupaj narediva dva, tri pobote, potem pa bo že počasi šlo in podpisal mi bo vložen pobot, da je on odločal kaj pobotati. Saj je veliko možnih izpisov, s katerimi se zavarujemo. Za tiste luftarje, ki jih vidim na dva meseca, pa se naj kar znajdejo. Škoda časa, živcev, plačujejo pa ponavadi tudi kakor se jim zazdi.

valat - 07.04.2011 - 20:07

Vse se da, samo če je volja (časa pa res manjka :)).
Res pa je, da stranke, ki tega niso vzele dovolj resno, ne bodo dostavile vseh dokumentov - posledice bodo nosile same (so pisno seznanjene!).

S strankami smo dogovorili prelomni datum za plačevanje: od tega datuma naprej ne bodo plačevali nobenih računov več, ker bodo prijavljeni v pobot.

Pa naj še kdo reče, da to ni Zakon o preprečevanju plačil!?

Lep pozdrav!

Bodec - 07.04.2011 - 23:22

Tudi jaz sem se dogovoril s strankami za datum, do katerega bo vse poknjiženo. Vsak mesec bo ta datum zadnji dan meseca pred datumom pobota.

Evita - 08.04.2011 - 09:10

Ali niste včeraj poslušali val 202 ko je direktorica Ajpesa vegamentno trdila, da to za dobre računovodske servise ni noben problem in so že pripravljeni  na to

Bodec - 08.04.2011 - 10:33

Ta direktorica pa naj bo raje tiho. Ko bo naredila prvo bilanco naj se pa oglasi!