krpan in druščina postani član

Naslov teme: Neplačniki do računovodskih servisov

2087  02.04.2011 - 17:00h / Ostalo / Avtor: Beta / 63 / 11

Pozdravljeni!

Ali obstaja kakšen seznam neplačnikov računovodskih storitev.

Sama osebno imam problem, ker sem preveč socialna in se mi smilijo pravne osebe, ki pridejo v krizo;

ampak, ko mi pa poči, mi pa poči!  Ena pravna oseba, najrajši bi jo kar imenovala, mi dolguje za plačilo od vključno julija 2009 pa do decembra 2010 zapadle račune, kar znese 18 računov! Leto in pol sem poslušala pravljice kako bodo prišli do ne vem kakšnih strašnih poslov , mi kazali neke tuje papirje in ker so se mi smilili, sem jim pridno delala DDVje, naredila tudi bilanco za leto 2009, pa M4, pa še, če je bilo za banke karkoli potrebno - skratka ves čas na uslugo. In zadnje pol leta je bilo vsakič rečeno, da naslednjega 15. pa bo denar in samo čakajo priliv  in ko denarja ni bilo tudi 15. januarja 2011 in na moje ponovno vprašanje, le kdaj pa bo, so mi rekli, da ne vedo. In potem mi je res počilo in sem si mislila, pa kaj sem res tako nora, da bi še kar čakala ta denar, ki ga ne bo, ker je itak samo leporečje ? In še kar naprej delala in delala in delala, namesto, da bi ta čas rajši posvetila sebi in družini?
In, ko so mi rekli, če lahko prinesejo dokumentacijo, da naredim kvartalni DDV, sem jim rekla, da mi ni treba nič nositi dokler ne poravnajo vsega zapadlega in si predstavljate: čisto zgroženi so bili, češ, le kaj pa ti je sedaj kar naenkrat? Halo? In sedaj sem jaz najbolj grd in nesramen človek do njih, ker nočem še kar naprej zastonj delati.

Ali smo upniki res tako grozni, če hočemo svoj denar? In sedaj sem grda, ta najslabša in ne vem kaj še - to, da pa oni meni ne plačajo, sem dobila kar tako en puhel stavek: "oprosti, ker ti nismo plačali". - halo? kaj naj oprostim?

In sedaj je prišla bilanca in me pokličejo 1. aprila, če bi naredila jim bilanco; na njihovo vprašanje sem jim jaz postavila vprašanje: kdaj pa bo denar? in mi spet niso vedeli odgovoriti; sedaj pa oni meni dajejo rok, da naj jim pismeno odgovorim ali jim hočem narediti bilanco ali ne; in v kolikor jim ne bom hotela narediti, bodo našli drug računovodski servis; in sedaj se mi postavlja vprašanje ali jim bo ta servis za take primere tudi naredil zastonj vse skupaj in čakal na denar kot naivno čakam jaz ali pa bodo od ne vem kod našli kakšen denar in temu servisu plačali le za to bilanco, kar je verjetno manj kot pa dolg do mojih 18 računov?
In na koncu mi napišejo "
V primeru, da nam ne bi hotela narediti bilance, bi te prosili, da nam v izročiš vso potrebno dokumentacijo, saj smo po zakonu dolžni oddati letna poročila na AJPES in DURS."
Jaz osebno nimam nobene njihove dokumentacije! Vso dokumentacijo imajo oni - prejete in izdane račune, izpiske, blagajno ipd...

Je pa res, da jim nisem dala produktov mojega dela: letnih izpisov kartic glavne knjige, dnevnikov, bruto bilanc za leto 2009, ker nisem dobila skoraj nič plačano za leto 2009;

Ker so postali zelo nesramni (bojijo se kazni od dursa in ajpesa), jaz pa jim nisem več pripravljena zastonj delati, me zanima ali sem jim res dolžna izročiti kartice glavne knjige, dnevnike glavne knjige, bruto bilance za leto 2009 in kar imam knjiženega za leto 2010?

Glede pogodbe med nami pa je itak bilo napisano, da se pogodba prekine, če ni treh zaporednih plačil, kar je xxx krat prekoračeno :(

Prepričana sem, da nisem edina, ki sem naletela na eno tako stranko, ki zna tako leporičiti.
Jaz pa naivno verjela vsem njihovim pravljicam, dokler mi doma niso prepovedali delati zastonj. S tem, da sem DDV do države poravnala v celoti, ravno tako tudi davek od dobička;


Dodala bi le to: da nimajo nobene opreme, nobene zaloge materiala, nobene nepremičnine, skratka NIČ kar bi lahko rubili! TRRje imajo pa tako in tako blokirane že pol leta; Na vprašanje od česa neki živijo zadnje leto in pol, mi rečejo, da si sposojajo? Zanimivo! Le zakaj ne najdem jaz nobenega takega kreditodajalca, ki bi mi na lepe oči dajal denar za katere ne vem kdaj bi ga vrnila?


ČRNA - 02.04.2011 - 19:27

Žal je tako, da če ste svoje storitve zaračubavla in jih terjate jim tudi morate izročiti produkte dela. Saj terjate ali ne?

Naj vam bo to zadnja lekcija, da se računovodsek storitve ne delajo zastonj, saj so na preveč zahtevni stopnji.

Na koncu ste se postavili pod frizerje, saj tam nihče ne odide iz salna, da ne plača....

Zapomnite si zalto pravilo, če stranka ne plača prvi mesec, počakate max. še drugega in potem jo vržete ven, ker ni resna in nikoli ne bo.

PREBRISANA - 02.04.2011 - 20:11

NAREDITE JIM BILANCO IN JIM JO POSLJITE PO POVZETJU Z ODKUPNINO... TAKO BOSTE ZADOSTILI TEMU, DA JIM NISTE PREDALI NJIHOVE DOKUMENTACIJE OZ. PRODUKTOV VASEGA DELA... IN TUDI BILANCO STE JIM NAREDILI, ZA KAR SE ZRAVEN PRILOZITE RACUN V KUVERTO OZ. NAJBRZ V FASCIKEL IN V SKATLO (najbrz je tega vec). ONI BODO LAHKO VSE SVOJE STVARI DVIGNILI LE OB ODKUPU (vse vase terjatve za nazaj + novi racun + obresti ce jih zelite) Zraven jim se posljete odpoved z dnem..... vzrok NEPLACILA-krsenje pogodbe

Zadeva deluje- preverjeno!!!!

Pa lep vecer z druzino
Prebrisana

PREBRISANA - 02.04.2011 - 20:16

Ja pa se to, NIKA JIM TEGA NE POVEJTE... ampak lepo kot zmeraj povejte, da pac jim boste naredili in ko bo gotovo jih poklicete...potem pa.... na posto s papirji in bilanco

Lp

Beta - 03.04.2011 - 21:33

PREBRISANA :
-------------------------------
Ja pa se to, NIKA JIM TEGA NE POVEJTE... ampak lepo kot zmeraj povejte, da pac jim boste naredili in ko bo gotovo jih poklicete...potem pa.... na posto s papirji in bilanco



ja samo bilanca se oddaja le preko edavkov; kakor vem se papirno ne more oddajati, razen, če sami potem vnesejo v davčni obračun in oddajo zadeve v svojem imenu?
za Ajpes je pa ravno tako potrebno vnesti v njihovo spletno aplikacijo, tako, da ?

Beta - 03.04.2011 - 22:45

ČRNA :
-------------------------------
Žal je tako, da če ste svoje storitve zaračunavala in jih terjate jim tudi morate izročiti produkte dela. Saj terjate ali ne?
...v bistvu sem del svojih produktov izročila - to je oddan DDPO za leto 2009 in oddano letno poročilo na Ajpes, ravno tako imajo printe oddanih DDV obračunov do vključno 3 kvartala 2010; torej so v bistvu dobili več kot so plačali;


Saj se strinjam z vami Črna - terjam jih že terjam, ustno ter po emailu;
po drugi strani pa: jaz sem jim "dolžna?" dati vse svoje produkte, njim pa ni treba plačati, ker pač nimajo in sem prepričana, da bodo našli milijon razlogov (ker imajo diplomo iz laganja in nakladanja), da jim ne bo potrebno plačati nič - jaz pa lepo plačujem davke in DDV - tako je to v naši pravni državi, in se lahko ta strašni zakon o neplačevanju pod nos obriše, ker še vedno bodo firme znale narediti pet ovinkov, da ne bodo plačevale;





ikra - 04.04.2011 - 08:08

mislim, da je ta problem prisoten pri vseh. Problem nastane, ko stranka pošte noče dvigniti, pa se spet lahko obrišeš pod nosom..

Beta - 03.04.2011 - 21:03


Namreč, na moje vprašanje ali bodo temu računovodskemu servisu, ki bo namesto mene naredil bilanco, so mi odgovorili takole:
"kot smo ti že razložili čakamo na plačilo (to poslušam že leto in pol). Nikomur sedaj v tej situaciji ne moremo plačati, smo pa prisiljeni zaradi zakonodaje oddati letna poročila 2010. Zato se bomo morali v primeru, da nam bilance ne narediš ti znajti po svoje in dobiti računovodski servis, ki bo pripravljen počakati na plačilo dokler ne dobimo priliva na naš račun! "

Mene zanima samo to, ali sem lahko kakorkoli kaznovana, ker ne izročim za leto 2009 in 2010 bruto bilanc in izpisov glavne knjige ter saldakontov - tega jim pa nočem izročiti, ker mi dolgujejo?

V izvržbo jih do sedaj nisem dala, ker sem kljub vsemu upala do pred kratkim, da mogoče pa kljub vsemu bodo plačali, ampak, ker še vedno kar čakajo in čakajo, sem se uprla čakanju. Ker so blokirani je ravno tako utopično pričakovati sredstva, poleg tega sem prepričana, da bi ugovarjali (ker glede tega so pa že zelo naučeni kako odreagirati na izvržbe in tožbe);

kako pa drugi v praksi izvajate take zadeve?
prepričana sem, da tako dolgo sigurno ne bi čakali in če sedaj pomislim malce nazaj, si mislim, le kako sem lahko bila tako naivna in padla na besede o strašnih milijonskih poslih?
"

čiča - 04.04.2011 - 08:04

Jaz bi jim poslala pisni opomin, s povratnico, v njem navedla vse terjatve do njih in istočasno napisala, da bodo knjigovodski arhiv v papirni in/li elektronski obliki prejeli, ko bodo njihove obveznosti poravnane.
Če si jim vrnila vso njihovo originalno dokumentacijo, te za to, ker jim zdaj ne boš predala dnevnikov, kartic in ostalih evidenc, torej svojega "proizvoda", katerega ti niso plačali, nihče ne more preganjat. 
 

ikra - 04.04.2011 - 10:02

jaz sem poslalal pisno obvestilo na DURS in AJPES-res pa je, da mi manjkajo še dokumenti za 2010 vključno z mojimi neplačanimi računi

Marjana - 04.04.2011 - 10:49

S takimi strankami se je potrebno v treh mesecih poslovilti.

Žal je kruto, ampak v nedogled pa to res ne gre.

Ne verjamem, da bo drugi računovodski servis delal zastonj.

Beta - 04.04.2011 - 15:41

Se bojim, da bo še kakšen računovodski servis padel na lepe besede, da denar kmalu bo :)