krpan in druščina postani član

Naslov teme: MARTIN KRPAN

1393  03.03.2011 - 20:55h / Ostalo / Avtor: ELČI / 54 / 3

Priporočilo (najprej za Elči): www.DDVpoznavalec.si .....
Samo za ELČI: www.DDVpoznavalec.si
Elči, upanje umre zadnje: toplo priporočam www.DDVpoznavalec.si.
Vem, da Elči tega verjetno ne razume (zdaj pa mi je že udarilo na "zlobo") - priporočam www.DDVpoznavalec.si.
P.S. Najbolj prav pa ima ELČI :).

Zbrala sem nekaj globokoumnih izjav gospoda Nr.1........NO COMMENT

vprašaj - 03.03.2011 - 21:31

Osebek E je zastavil testno vprašanje, da se vidi, kdo kaj ve:»V kakšnem primeru lahko vodovodar,monter ogrevalnih sistemov ,ki ima s.p. in je davčni zavezanec ,napiše fakturo za svoje opravljene storitve z obračunanim 20% ddv-jem podjetju d.o.o.,ki je tudi davčni zavezanec ?«  In edini pravilni odgovor, ki ga je osebek E pohvalil (ali ga je razumel, so mnenja deljena!), se  glasi:»Če pa bi že radi en primer, kdaj pa lahko zaračuna DDV: npr. če bo za davčnega zavezanca opravil selitev pred začetkom adaptacije ali po njej bodisi stanovanjskega ali poslovnega prostora in bo to storitev samostojno zaračunal.« 

Nadaljnji komentarji so (po izbiri) :
a.) odveč
b) zaželjeni
c) ...

Lahek sen!

MARTIN KRPAN - 04.03.2011 - 08:30

Petek, sonce, pomlad prihaja, ...
Jaz pa skušam biti vljuden gostititelj, ker ste vi, Elči, tukaj samo (vedno dobrodošel) gost. Da je dobrota sirota, je star (predvidevam da) slovenski pregovor. Vendar jaz nikdar ne obupam, ne glede na odzive v tej klepetalnici.
Zato, Elči, vam lahko pomagam samo tako, da vam svetujem, da:
- skušate postavljati vprašanja, ki jih lahko po vsebini vsaj razumemo (pa ne glede na to, ste prejeli korekten odgovor z moje strani v povezavi z vsebino vprašanja...);
- upoštevate bonton klepetalnice (glejte zgoraj - Bonton);
- ko osvojite nekaj davčnega znanja, sodelujete v klepetu tudi pri drugih temah in pomagate drugim;
- (to pa je vedno dobronameren nasvet) pričnete  čim prej uporabljati spletni stran www.DDVpoznavalec.si :).
Lep sončen dan vsem skupaj, ki ste slučajno "zašli" v to temo, čeprav bi marsikumu prišla prav glede prve alineje - korektno postavljena vprašanja.

L.. - 04.03.2011 - 08:57

Elči, tukaj je VSAK prostovoljno. Tudi nasveti in mnenja, ki jih dobi ali da, so lahko lahko razumljiva, šaljiva ali pa tudi včasih taka, ki ti niso najbolj po godu. Nikakor pa ta klepetalnica ni namenjena cepetanju in izsiljevanju, pa tudi osnovnega neznanja ti ne bo nadomestila. Ko se je boš dalj časa posluževala, boš od tukaj odnesla prenekatero dobrodošlo/že pozabljeno informacijo in nasvet.