krpan in druščina postani član

Naslov teme: Državljanske nepokorščina

1313  01.03.2011 - 08:44h / Ostalo / Avtor: murka / 77 / 10

Obrtna zborica nam je poslala ukrepe ki jih pripravlja, ker vlada ni v celoti upoštevala predlogov zbornice za rešitev nastalih katastrofalnih razmer v obrti in podjetništvu - v 5tih korakih od vložitve zahevka za obročno odplačevanje davkov in prispevkkov, nadalje neplačevanji le teh, dvigovanje gotovine iz bankomatov, in nazadnje mirni protest v Ljubljani.
Jaz se bom pridružila in to zato, ker je pritisk na nas male podjetnike res prevelik, tajkuni pa se norčujejo iz nas vseh.
 

vprašaj - 01.03.2011 - 11:17

Predtem se vprašaj, kaj je Obrtna zbornica  do sedaj storila za spje in kaj sama s to akcijo tvega, kaj in koliko pa bo potem, ko se bo prah polegel, koštalo Tebe? 

Coccta - 01.03.2011 - 11:51

Jaz bi se pridružila samo, če mi da Obrtna izjavo, da mi bo pokrila stroške - zamudne obresti od neplačanih davkov in prispevkov. Redno plačujem, ker si ne morem privoščiti še zamudnih obresti.

Nika - 01.03.2011 - 14:58

Tudi mi zaenkrat še lahko redno plačujemo in si ne mislimo nakopati  obresti. Ne bomo štrajkali. Kaj pa ostali?

Vse stroške OZ bomo pa tko al tko plačali mi. 

Barbara - 02.03.2011 - 08:40

Ali se kdo sprašuje tudi kaj potegne vse to za sabo? Če ne bomo plačali davkov in prispevkov, DURS pa nam blokira TRR, imamo lahko tudi težave pri prijavah na Javne razpise. Saj imamo težave, neplačnike. Imamo pa srečo, da smo majhno podjetje. Menim, da bi se vse uredilo z eno potezo: UREDITI PLAČILNO neDISCIPLINO. Država naj jamči, da vse neplačane obveznosti tistih, ki imamo neplačnike, lahko plačamo kasneje- ko dobimo plačilo. S tistim denarjem, ki ga požene država v nekoristne zadeve ( da ne rečem kam)pa naj rajše rešujejo, kar se še rešiti da.
LP!

Mateja - 02.03.2011 - 13:05

Tudi jaz plačujem v roku prispevke in davke kljub neplačanim računom s strani države. To ni pravi način, bo treba najti kaj bolj udarnega. Obresti za nepravočasne plačane prispevke kdo bo pokril - obrtna zbornica. 

Ja pa še , tudi oni samo čičkajo in živijo na naš račun.

čiča - 02.03.2011 - 13:45

Drago plačujemo zbornici njihove bistroumne predloge, ni kaj. Za denar, ki jim ga vsak mesec namenjamo bi si lahko izmislili kaj pametnejšega.
Slutim, da se zadeve tudi pod razno ne bodo razvile teko kot so si jih zamislili. Ker na koncu bo račn prišel na naš naslov, ne na njihovega. In, kot so povedali že kolegi pred menoj - si tega, tudi zaradi situacije zaradi katere naj bi potekala državljanska nepokorščina, na žalost ne moremo privoščit.

murka - 02.03.2011 - 15:17

Prav žalostna sem, ko berem vaše odgovore, kako se šele vi bojite za svoje riti. V vsaki borbi so tudi žrtve to je jasno in nanje moraš biti pripravljen. Malo poglejte zgodovino, če bi v drugem času tako razmišljali, danes ne bi govorili slovensko. Lep pozdrav.

Sabina V - 02.03.2011 - 15:59

Nisem mali podjetjik zato mogoče malo bolj z odaljenostjo gledam na to. Lahko je rečt enim na Obrtni zbornici na plačajte prispevkov oni imajo svoje plačane. Pa naj povejo kaj se bo zgodilo 20. v mesecu če se kakšen od teh obrtnikov poškoduje in bo prišel na Urgenco pa bojo ugotovili da prispevki za zdravstvno niso plačani, kdo bo pokril stroške zdravljenja? Obrtna zbornica ja seveda že tako ubobožani obrtnik.

Pa še nekaj obrtna zbornica bi morala tudi med svojimi člani narediti večjo disciplino. ali ste se kdaj vprašali zakaj tako veliki davki? Je že res da imamo požrešno državo in polno tajkunov je pa tudi res da je veliko obrtnikov, ki davkov ne plačuje, ker delajo na črno. Kdaj set ne zadnje ko ste imeli obrtnika na domu od njega dobili račun na katerem je bil DDV in vsi podatki, tako da veste da je on ta račun vnesel v svoje knjige? Eni se že dolgo držijo državljanske nepokorščine, že veliko pred krizo teko da kriza zanje ni izgovor.

nula nula - 02.03.2011 - 20:09

Še nekaj glede obrtne zbornice - konkretno naj vas spomnim na njihovo (vsaj N. Gorica!) nelojalno konkurenco vodenja računovodstva za spje po bagatelnih cenah - seveda ker jim večino stroškov krijemo člani sami !!

In taki zajedalci bodo vodili "punt"???

nerga - 03.03.2011 - 15:57

Tisti, ki so pod avstrijsko in nemško vlado, ne izgubljajo časa s plačilno nedisciplino, ker imajo red.