krpan in druščina postani član

Naslov teme: SAJ TO NI RES- JOJ, KAKO SEM JEZNA !!!

1160  21.02.2011 - 21:49h / Ostalo / Avtor: p.š. / 63 / 13

Dragi moji spoštovani kolegi in kolegice !

Kot že v naslovu rečeno: pa saj to ni res !!! Pred časom sem se prijavila na portal enega od ponudnikov računovodskih programov ( testiranje programa, proučitev ponudbe, itd.), in tako sedaj prejemam sporočila o novostih in izobraževanjih. Pa dobim danes mail, ki je vabil na izobraževanje takole ( COPY-PASTE) :

Niste zadovoljni s stroški in odzivnostjo zunanjega računovodstva? Zakaj
ne bi vodili poslovnih knjig sami za 15-25 EUR+DDV mesečno ali še
ceneje?!
Pridite na naš naslednji brezplačni tečaj celovite uporabe naših
računovodskih programov, se naučite dela z njimi v samo 4 urah in jih
takoj začnite uporabljati (prvih 100 dni brezplačno)! .....

itd., itd.,itd.,


Pa sem do danes pošteno mislila, da programerji računovodskih programov in računovodje "hodimo z roko v roki" in sem zelo razočarana, da temu očitno ni tako...  da gre en takle "bizgec" takole lahkotno in neodgovorno predstavljati naše delo in omaleževati naše že tako premalo cenjeno računovodsko stroko, to me pa razjezi ... ufxx**xx**crash**/bum**crack** !!!!!
Ja, če lahko kar vsak sam sebi knjige vodi, tako preprosto samo na osnovi nekega programa, ja potem nas pa sploh nihče ne potrebuje  - in izgleda, da se bomo morali preusmeriti  v kakšno drugo, zahtevnejšo in bolj cenjeno stroko .... ja svašta... za takele bi bilo pa zrelo, da jim tudi Zbornica računovodskih servisov kakšno krepko pove.

Sem  morala malo stresti jezo, je že malo bolje... a žalost ob takšnemu direktnemu lomljenju kopij ostaja...

lp :(((




Rebeka - 21.02.2011 - 22:00

p.š. tudi jaz tako naredim pa še malo več kot do 10 preštejem, zbudim poete in je takoj bolje, da ne rečem "super".


Lep pozdrav Rebeka

tina - 22.02.2011 - 06:46

Ali pa lahko poveste, kdo je ta nesramni provikator? Napišite mu, da niso podjetniki tako bogati, da bi lahko delovali tako poceni ! Saj drugega, kot šlamparijo iz navedenega ne moreš pričakovati. Ali je še vedno nekdo mišljenja, da je računovodenje samo metanje zneskom sem pa tja!?
Upravičeno te je pograbila jeza....

mimica - 22.02.2011 - 09:03

Kruta resnica.

Prva Brina - 22.02.2011 - 09:15

Če bi imela čas bi bilo zanimivo obiskati ta njihov seminar in jih zasutti z vprašanji reševanja realnih problemov. štiri ure bi bilo premalo

Lp

fff - 22.02.2011 - 09:50

Kaj se razburjate.... Hvala bogu, da so za nas podjetnike tudi takšne variante. In tudi firma, ki naj bi to oglaševala mora od nečesa živeti in se poslovno obnašati sicer bi propadla. Očitno je posel, ki ga izvaja zadosti donosen, da se ji splača. Nam podjetnikom pa tudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

valat - 22.02.2011 - 10:20

Drži, ampak samo do prihoda davčnega inšpektorja!

Lep pozdrav!

čiča - 22.02.2011 - 10:44

Še prej se bo ustavilo. Najkasneje ko bo treba konec leta popedenat Ajpes in Durs. Potem bo pa spet jok in stok, ker nihče ne bo hotel pucat celega leta, če pa že bo - bo to stalo več kot celoletno solidno delo računovodskega servisa.

p.š. - 22.02.2011 - 12:21

Sedaj, ko sem že mirnejša:  mislim, da ste tako razmišljajoči  krepko v zmoti,  če menite, da boste na takšen način kaj privarčevali in da se vam splača ...; morda kratkoročno, dolgoročna pa definitivno nič ali boste celo v izgubi.

Moj bes se nanaša na podcenjevanje stroke v primerjavi z ostalimi, če po domače razložim :
-  ali lahko vsakdo piše recepte za zdravila ? Ne, zato moraš biti dohtar.
-  ali lahko vsakdo vozi šleparja ? Ne, zato moraš biti poklicni šofer.
-  ali lahko vsakdo piše računalniške programe? Ne, zato moraš biti inženir računalništva.
-  ali lahko vsakdo opravlja frizerske,pedikerske, kozmetične storitve ? Ne, zato moraš imeti ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje.
 itd, itd, itd ....
- ali lahko vsak vodi poslovne knjige ? Ja, to pa itak lahko vsak.

Moje mnenje je, da se vsakdo specializira za neko dejavnost, ki jo opravlja, ostale stvari pa prepusti drugim strokovnjakom. Jaz tudi ne bom šla sama napeljevat elektrike v poslovni prostor ; prvič se mi zdi učenje tega meni nezanimivega posla izguba časa zame in drugič raje to delo zaupam nekomu, ki se na to spozna in hvalabogu, da različni ljudje  obvladajo različne  stroke.  Ne prenašam pa prav dobro, da nekdo izničuje katerokoli stroko: vsako delo bi moralo biti cenjeno in moralo bi biti opravljeno strokovno, ne pa polovičarsko.

Tisti podjetniki, ki bodo sprejeli in delali na tem preprostem programu, bodo slej ko prej potrebnovali zunanjo računovodsko pomoč, saj niti ne bodo znali obrazložiti osnovnih  bilančnih postavk  ob davččnem nadzoru... potem bo pa lahko stalo, ko bo šlo kaj narobe... zato se mi zdi s strani ponudnika teh programov licemersko in zavajujoče objavljati takšne ponudbe in oglase.

lp


vprašaj - 22.02.2011 - 11:10

Instant: kofe, polenta, diplomiranci, menedžerji - pa še računovodje...

p.š. - 22.02.2011 - 12:26

Hvala vam kolegice in kolegi, vidim da enako razmišljamo . Saj nekega dne jim bo vsem jasno... meni se že dogaja, da prihajajo zavezanci, ki so se ulovili na finto, kot je opisana zgoraj, ali pa na strašno poceni in "strokovnega" računovodjo.... na žalost jih večina spregleda, ko je že prepozno.

Ta instant varianta je res zelo,zelo kratkotrajna ;).

Lep pozdrav vsem :)

aab - 22.02.2011 - 12:56

Saj je tako, za malo dnarja malo muzke, a ne ? Ponavadi varčujejo pri tem ravno tisti, ki jim sploh ni potrebno, ampak ja takooooo poceni, pravijo!

Sabina V - 22.02.2011 - 15:46

Pa saj to ni nič novega. Saj kdor želi si lahko nabavi kateriko računovodski program, eni so cenejši drugi dražji, in vodi svoje računovodstvo.
Res je da je predstavitev tako kot da ti vse samo naredi in da tistemu ki vnaša ni potrebno vedeti nič o zakonodaji ampak to je riziko tistega ki nasede taki ponudbi. Je pa konec koncev ta kar draga ker 25 Eur na mesec dve do tri leta pa bi lahko kupili program.
Lahko pa si tisit kar omisli in vse dela v Excel in si polinka in bruto bilanca, bilanca stanja in IPI kar ven padeta.

Saj če tako razmišljamo natisniti pa res ni težko.

Lahko pa si tudi kupi termometer in inekcijo pa je kar sam svoj zdravnik, zakaj pa bi plačeval prispevke za zdravstvo in zavarovanja?

p.š. - 22.02.2011 - 22:04

Ha-ha Sabina, z zadnjim stavkom ste me pa krepko nasmejali :)))... no, pa je nakoncu izpadlo, da je vsaka slaba stvar tudi za nekaj dobra ... če vključimo črni humor, zaradi smeha še pozitivno vpliva na naše zdravje ;)))

lp