krpan in druščina postani član

Naslov teme: 3 urna zaposlitev/teden

160  07.01.2011 - 12:23h / Ostalo / Avtor: Tara / 146 / 3

Delavec je polno zaposlen v firmi XXX. Pri nas pa bi se zaposlil kot pri drugem delodajalcu za 3ure/teden.

Zanima me, ali so kakšne omejitve glede teh zaposlitev ( št.ur)?

Obračunali mu bomo plačo, prevoz in malica pa ne vem, če mu pripadata.

Ker smo drugi delodajalec, dohodnino plača po lestvici ( brez splošne olajšave, ker jo že koristi drugje).
Ali mu potem tudi oddamo konec leta M4?


Hvala za pojasnila.

lp,

Bodec - 07.01.2011 - 16:56

Omejitev glede ur mislim da ni.
Prevoz in malica mu ne pripadata, če ju dobi že v svoji firmi.
Dohodnina znaša 25% brez olajšav.
M4 se odda.
LP!

pika - 09.01.2011 - 16:20

Mislim, da mu prevoz pripada, saj se bo vozil k dolodajalcu. Prevoz takrat, ko bo delal.  Za malico pa se strinjam, da ne.

virineja - 09.01.2011 - 18:10

O dopolnilnem delu govoir 146. člen zakona o delovnih razmerjih:

146. člen
(dopolnilno delo)

(1) Delavec, ki dela polni delovni čas, sme izjemoma skleniti pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom z drugim delodajalcem, vendar največ za osem ur na teden, po poprejšnjem soglasju delodajalcev, pri katerih je zaposlen s polnim delovnim časom, če gre za opravljanje deficitarnih poklicev po podatkih zavoda za zaposlovanje ali za opravljanje vzgojno-izobraževalnih, kulturno umetniških in raziskovalnih del.

(2) Določitev načina uresničevanja pravic in obveznosti iz tega delovnega razmerja glede na pravice in obveznosti delavca pri delodajalcih, pri katerih je zaposlen s polnim delovnim časom, je obvezna sestavina pogodbe o zaposlitvi po prejšnjem odstavku.

(3) Delavcu, ki sklene pogodbo o zaposlitvi po prvem odstavku tega člena, ta pogodba preneha veljati v skladu s tem zakonom, po poteku dogovorjenega časa, ali če so umaknjena soglasja delodajalcev, kjer je delavec v delovnem razmerju s polnim delovnim časom.

Glede na zakon je dopolnilno delo mogoče le, če gre za deficitarni poklic. Kateri so trenutno deficitarni poklici boste  našli na internetni strani Zavoda za zaposlovanje. In če vaša potreba po delavcu sodi v ta krog poklicev, lahko sklenete pogodbo o zaposlitvi (dopolnilno delo) za 3 ure/teden.