krpan in druščina postani član

Naslov teme: s.p. na bolniški -fakturiranje za oddajanje opreme

73  05.01.2011 - 09:52h / Ostalo / Avtor: m.p. / 62 / 2

Samostojni podjetnik je na bolniški. Bolniška bo za daljše obdobje, torej tudi v breme zavoda.
Zaposlenih, pogodbenih delavcev, študentov ipd. nima zaposlenih.

Nekako logično in pravilno je, da med bolniško ne more izstavljati faktur za opravljeno delo, saj ne dela ampak je na bolniški.

Samostojni podjetnik pa med drugim tudi oddaja določeno opremo v najemn. Kako je s fakturiranjem za oddajanje opreme v najem? Se taki računi lahko izstavljajo, saj samostojni podjetnik pri oddajanju v najem ne sodeluje fizično oz. oprema je na objektih postavljena že daljši čas, torej vse kar je delo s.p.-ja je to, da izstavi fakturo.


Za vsa mnenja se najlepše zahvaljujem.

Sabina V - 05.01.2011 - 09:57

Moje mnanje je da je to pravilno on še vedno opravi storitev in sicer da v najem. Saj  tudi če bi dajal v najem nepremičnino bi najemnino zaračunaval posel je bil itak sklnjen že prej le prihodki so sedaj. Če pa zaračunava tudi vzdrževanje tega stroja pa to v času bolniške naj ne zaračuna razen če nima kakšnega podizvajalca.

Danja - 05.01.2011 - 18:32

Če s.p. nima zaposlenih, pa naj plača pavšal 4,34 EUR za zdravstvo za enega od družinskih članov. V primeru kontrole bo to dokaz, da s.p. fizično ni sodeloval v poslu (saj verjetno veste, da družinski člani lahko delajo pri s.p. ne da bi bili v pogodbenem razmerju z njim)