krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prokurist

7532  17.12.2010 - 13:18h / Ostalo / Avtor: Špela / 140 / 3

Zanima me za popoldanski s.p., kjer je partner nosilec, partnerica pa prokuristka. Kaj lahko partnerica dela, kot prokuristka, kje se dobi pogodbo o prokuri (ona je prokuristka le regisrirana pri Vem točki in nimata nikakršne pogodbe o prokuri) in kakšne stroške lahko ona kot prokuristka uveljavlja?
Bila sem na seminarju, kjer je bilo rečeno, da prokurist lahko opravlja le sklepanje poslov družbe in v tem primeru uveljavlja stroške le kot npr.: potni stroški do kraja sklepanja poslov. Kaj pa mobitel za slepanje poslov družbe? Zanima me, na kakšen način lahko nosilec prokuristu izplača, če le ta opravlja zanj izvajanje dejavnosti (avtorska pogodba, podjemna pogodba??).
Resnično hvala vsem za pomoč in prijeten vikend!

Marta - 18.12.2010 - 10:17

če sta v zakonski zvezi mogoče bolj priročno opravljanje brezplačnega dela??

vprašaj - 18.12.2010 - 11:21

Marta :
-------------------------------
če sta v zakonski zvezi mogoče bolj priročno opravljanje brezplačnega dela??

V tem primeru ne bi mogla uveljavljati stroškov.

Prva Brina - 18.12.2010 - 10:47

Sklepanje poslov je zelo širok pojem in marsikatero opravilo je potrebno, da skleneš posel. Odvisno od dejavnosti, ki jo podjetje opravlja. Za  te posle dobi plačilo po pogodbi o prokuri. Po pogodbi o prokuri podjetje ne more prokuristu izplačevati potne stroške, temveč jih prokurist lahko uveljavlja v pritožbi na inform.izračun dohodnine. Zelo obširna problematika in veliko mnenj in uradnih stališč najdeš na to temo.

Pogodba o prokuri nima enakih pravil kot pogodba o poslovodenju.

LP